RACIONALIZACIJA

Evo što će biti s dosadašnjim direktorima i članovima nadzornih odbora nakon spajanja šest pulskih komunalnih tvrtki u dvije

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ
Snimio Dejan ŠTIFANIĆ

Snimio Dejan ŠTIFANIĆ


Nakon što su 31. svibnja tri gradska društva (Castrum Pula 97, Tržnica i Fratarki) pripojena Pula sportu, očekivano se broj zaposlenih u toj tvrtki povećao sa 48 na 97.

Donedavni radnici Castruma, Tržnica i Fratarskog nastavit će raditi ranije poslove, ali za novog poslodavca. Ostat će na postojećim radnim mjestima, a to su upravljanje sportskim objektima, zgradama i tržnicom, ugostiteljstvo, veterinarska praksa i azil za životinje te komunalne djelatnosti uređenja sportskih i dječjih igrališta.

Zanimljivo je napomenuti i da se očekuje nova reorganizacija Pula sporta u razdoblju od jedne godine.

Direktori Pula sporta i Castruma, Mario Peruško i Goran Pereša, sada su članovi Uprave novog velikog društva. Donedavni direktor Fratarskog Nebojša Nikolić postaje pročelnik Službe za poslove zastupanja Grada Pule, a donedavna direktorica Tržnice Gordana Žmak postala je djelatnica Pula sporta zadužena za djelokrug koji je i ranije pokrivala - tržnice.

Do sada su četiri navedena društva imala 14 članova nadzornog odbora. Pula sport je ranije, kao i sada, ostao na pet članova, ali je sastav promijenjen. Novi veliki pulski holding će nadzirati dosadašnji predsjednici nadzornih odbora triju društava: Andrej Fugošić (Fratarski), Dean Učkar (Castrum) i Davor Mišković (Pula sport). Predsjednica NO-a Tržnica Maja Tomišić nije prešla u NO Pula sporta, već je to učinio njezin zamjenik Siniša Čanak. Peti član NO-a je Petar Rašeta, kao predstavnik Radničkog vijeća.

Novi predsjednik NO-a izabrat će se na konstituirajućoj sjednici, a Skupština Pula sporta odlučit će o eventualnoj promjeni imena društva s obzirom da joj održavanje sportske infrastrukture više nije jedina djelatnost.

Istovremeno je Pragrande spojen Vodovodu te je broj djelatnika ovog društva povećan sa 181 na 226. Edo Krajcar ostaje jedini član Uprave Vodovoda, a dosadašnji direktor Pragrandea Kristijan Benčić imenovan je Krajcarovim zamjenikom u Vodovodu.

Reorganizacija je kod njih ustrojena paralelno s procesom pripajanja i nova organizacija je stupila na snagu 1. lipnja.

Nadzorni odbor Pragrandea, kojim je predsjedala Milvana Stanković, ugašen je pripajanjem Vodovodu, a predsjednik NO-a Vodovoda ostaje Petar Perkov. Stoga je od donedavnih 10 nadzornika sada ostalo njih pet.

Inače, vlasnici Vodovoda su gradovi Pula i Vodnjan te šest općina južne Istre, a Grad Pula je jedini vlasnik Pula sporta. U narednom razdoblju vidjet će se efekti provedenih pripajanja gradskih društava na njihovo poslovanje i njihove korisnike.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater