humanitarna akcija "srcE za ivana" 

Branislav Danevski: "Na aukciji fotografija smo skupili oko tri, a sada smo na 35 tisuća eura i blizu smo cilju!"

| Autor: Marcello ROSANDA
Humanitarna akcija "Srce za Ivana" (snimio: Dejan ŠTIFANIĆ)

Humanitarna akcija "Srce za Ivana" (snimio: Dejan ŠTIFANIĆ)


Humanitarna akcija za Ivana Ivkovića, 20-godišnjeg Štinjanca kojem je hitno potrebna operacija srca, a koju je pokrenuo poznati pulski fotograf i ronilac Branislav Danevski, bliži se kraju, no novac je još uvijek potreban.
"Aukcija je prošla bolje nego što sam očekivao. Krenuli smo jako. Prodano je cirka 20 fotografija i skupili smo oko tri tisuće eura. Jedna je slika prodana za čak 450 eura, a jedan je gospodin odmah kupio čak osam slika. Pa je jedna gospođa licitirala jednu sliku, a platila za njih deset. Malo je reći hvala. No, akcija još uvijek traje i bližimo se cilju kojeg smo postavili. O točnim ciframa ću moći govoriti za nekoliko dana. Po prvim procjenama, sada smo stigli na 35 tisuća eura i blizu smo da skupimo čitav iznos koji je potreban za operaciju. Kada Ivan obavi prvi pregled, što će biti ubrzo, znat ćemo koja je situacija, odnosno hoće li ostati u Švicarskoj ili će zahvat biti kasnije", kaže nam Danevski i najavljuje nastavak ove hvalevrijedne humanitarne akcije.
"Pozitivno sam šokiran, nisam očekivao da će akcija biti toliko uspješna. Ostatak slika je i dalje na aukciji, a nastavak akcije organiziran je na 'Fortici' u Štinjanu", kaže Danevski.
Iz Forta Punta Christo zato pozivaju sve građane da se pridruže nastavku humanitarne akcije koja će se održati 10. i 11. lipnja na utvrdi Punta Christo u Štinjanu. Prvi dan je na redu humanitarni party gdje će sav prihod od ulaznica i dobit od šankova ići Ivanu za liječenje. Pozivaju se svi DJ-evi koji žele donirati svoj set da se jave, najkasnije do 5. lipnja na email punta.christo@gmail.com, te pošalju nekoliko informacija o sebi i vrstu muzike koju puštaju. Potom, drugi dan, održat će se razgledavanje utvrde i prodajna humanitarna izložba.
"Pozivamo sve umjetnike, bez obzira na medij u kojem stvaraju, da sudjeluju svojim radovima na ovoj izložbi. Sve vrste umjetničkih djela i radova su dobrodošle - slike, skulpture, fotografije, ilustracije, instalacije, tekstil, keramika, nakit i mnoge druge. Prijaviti se možete do 5. lipnja. Molimo da nam pošaljete kratke informacije o sebi, kao i fotografiju vašeg rada ili radova koje biste željeli izložiti. Svi koji budu uključeni u ovu akciju donirat će svoj rad i opremu, a sav će prihod od prodaje radova, ulaznica i dobit na šanku ići Ivanu za liječenje", navode iz Forta Punta Christo.
"Ova humanitarna akcija bit će prilika da zajedno istaknemo snagu umjetnosti i kreativnosti u svrhu pomaganja onima kojima je to najpotrebnije. Vaša podrška i angažman su ključni da bismo ostvarili uspjeh ovog događaja i omogućili Ivanu potrebna sredstva za operaciju. Vaša podrška će biti od neprocjenjive vrijednosti za Ivana i njegovu obitelj. Hvala vam na vašem angažmanu i vrijednom doprinosu. Vaša umjetnost ima moć mijenjati svijet, a zajedno možemo napraviti razliku", zaključuju.

Podsjetimo, Ivanu Ivkoviću se, kako nam je danima unazad prepričao Danevski, prije nekoliko godina nakon pada na jednom treningu ozbiljno narušilo zdravstveno stanje, pa je zbog toga obavio i nebrojene pretrage. One su ga, kaže Danevski, dovele i do klinike u Zürichu, gdje je odmah ustanovljeno da mu treba hitna operacija srca.  

"Samo jedan liječnik u Zürichu radi tu vrstu operacija, odnosno tu vrstu kardiološkog zahvata", rekao nam je Danevski, navodeći da je riječ o Omeru Xhemailiju, ravnatelju Sveučilišne klinike za kardiokirurgiju u Zürichu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini