Otvoreni dani antike u Puli

FOTO / Grad odjenuo ruho svoje (pra)povijesti

Festival antike - Pula Svperiorvm, postao je tradicionalni odgovor na potrebu za stvaranjem prepoznatljivog glazbeno-scenskog, edukativnog događaja koji će svima koji to žele približiti izrazito vrijedan dio tri tisućljetne povijesti grada i njegove okolice

| Autor: Vanesa BEGIĆ


Ovogodišnji Dani antike - prema konceptu da se manifestacija održava kroz tri vikenda, započeli su u petak na pulskom Forumu.

Pula je tako na nekoliko sati odjenula ruho svoje (pra)povijesti, ušla u neka daleka, drevna razdoblja. Uz Malu školu gladijatora, prikazivanje osobitosti antičkih zanata, rimsku predstavu i gozbu te antičku zabavu, događaji su se izmjenjivali na Forumu, a posebno su ih radosno pratila djeca, oduševljena kostimima, glazbom, te pričama iz davnine.

Turisti iz raznih govornih područja pratili s velikim zanimanjem ovu manifestaciju, gledajući što li se to zbiva na Forumu, uz te zanimljive protagoniste koji su obilježili razdoblje antike.

Na Forumu je otvorena i izložba "20 godina Dana antike u Puli", koja je u biti sažela ovu manifestaciju kroz njezine najvažnije etape, prikazavši najvažnije aktere i programe kroz godine. Izložba sadrži plakate Vjerana Juhasa i fotografije Manuela Angelinija i Antona Unkovića. Direktor manifestacije Ozren Grbavčić izrazio je zadovoljstvo kontinuitetom ovoga programa.

Program se održava i u subotu, te iduća dva vikenda, 2. i 3. lipnja te 9. i 10. lipnja.

Festival antike - Pula Svperiorvm, postao je tradicionalni odgovor na potrebu za stvaranjem prepoznatljivog glazbeno-scenskog, edukativnog događaja koji će svima koji to žele približiti izrazito vrijedan dio tri tisućljetne povijesti grada i njegove okolice. I to čini vrlo raznoliko, razigrano, šareno, programima prigodnim za publiku svih generacija, te radionicama, gdje sudionici, a to se posebice odnosi na najmlađu publiku, mogu osjetiti duh i dah antike.

Organizatori manifestacije su Illustris Events, Arheološki muzej Istre, Grad Pula i Turistička zajednica grada Pule.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum