o Putovanju Zoričića u Ukrajinu

Vladimir Kapuralin (SRP): Možemo li u uzvratnom posjetu očekivati pozdrav "Za dom spremni"?!

| Autor: Helena Mostarkić Gobbo
Pressica SRP-a

Pressica SRP-a


"Po prvi put obilježavanju Dana pobjede, kojim se slavi završetak Drugog svjetskog rata, nije prisustvovao prvi čovjek Grada Pule; nekad se zvao predsjednik Skupštine, a danas gradonačelnik", izjavio je predsjednik Socijalističke radničke partije i osnivač SRP-a Istarske županije Vladimir Kapuralin na današnjoj konferenciji za medije koja je održana povodom prošlotjednog putovanja pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića u ukrajinski grad Lavov kojega je okarakterizirao kao "iznenadni posjet", potaknut samovoljom aktualnog gradonačelnika.

Kapuralin se, između ostaloga, dotaknuo i Zoričićevog pozdrava koji su, kaže, zabilježile i kamere.

"Za nas je bitno da je gradonačelnik upravo na Dan pobjede nad fašizmom otišao u jednu zemlju koja je trenutno u ratu, čime se svrstao na jednu stranu, što je njegovo pravo kao čovjeka. Međutim, ne smijemo ispustiti iz vida da u toj zemlji aktivno u vojnim operacijama sudjeluju jedinice eksplicitno nacističkog obilježja koje javno nastupaju pod simbolima nacizma. Prilikom posjeta pulski gradonačelnik je upotrijebio i pozdrav nacističkih ukrajinskih kolaboracionista, a to je "Slava Ukrajini" koji je na nivou "Sieg Heil" koji je u Njemačkoj zabranjen", naglasio je Kapuralin pitajući se možemo li očekivati, u slučaju uzvratnog posjeta pobratimljenih gradova, i pozdrav "Za dom spremni".

Uz predsjednika stranke Kapuralina, konferenciji su prisustvovali i predsjednik pulske gradske organizacije SRP-a Davor Rakić te članica predsjedništva SRP-a GO Pula Uliana Moscarda.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter