Sportski teren "žute škole" zatvoren za građane

Nikola Vujačić: Igralište je zaključano zbog vandalizma

| Autor: Lara BAGAR
Samo za učenike (Arhiva)

Samo za učenike (Arhiva)


U našu se redakciju javila čitateljica revoltirana zato što je, kaže, djeci Pule onemogućeno korištenje igrališta "žute škole", što ona smatra velikom štetom jer je to igralište desetljećima uređivano te je oduvijek bilo dostupno i rado posjećeno, sve do sada.

- U našem gradu imamo niz škola čija su igrališta ispunjena dječjim smijehom i loptama i u popodnevnim satima. Primjerice, nova škola Veli Vrh, škole Stoja, Centar, Kaštanjer, Šijana. Zašto je samo problem na gimnazijskom igralištu?, pita čitateljica.

- S obzirom na to da je djece ionako sve manje, beskrajno je tužno proći popodne mrtvim igralištem u samom centru našega grada. Kao da su djeca nepoželjna. Onda ćemo zaključiti da centar grada umire? Apsolutno - DA. Umire prvog dana kad smo zabranili dječju igru, zaključuje čitateljica.

Odgovor smo potražili od Nikole Vujačića, ravnatelja Gimnazije, koji kaže da je igralište zaključano zbog vandalizma.

- Razbijaju se koševi, uništavaju se golovi, životinje obavljaju nuždu, a što je najgore - i ljudi. Događalo se da djeca dolaze na smrdljivo i prljavo igralište. Osim toga, u popodnevnim satima nastavu ima Glazbena škola te buka na igralištu smeta njezinim učenicima. Održavanje svega toga je jako skupo, a u nadležnosti je naše škole. Ja razumijem ljude, ali zbog njihovog vandalizma morali smo ga zaključati te se ono koristi samo pod nadzorom, kaže ravnatelj Gimnazije. Istaknuo je da igralište koriste i učenici Strukovne škole i to dio bliže cesti, dok gimnazijalci koriste dio pored tribina.

- Igralište se, po potrebi, otključava za učenike, kako naše, tako i drugih škola. Bez nadzora nije otvoreno za ostale građane, kaže Vujačić. Na upit koliko je dugo igralište pod lokotom, odgovara da nema točne podatke jer je, dodaje, tako bilo i kada je stupio na ravnateljsku funkciju na kojoj je zamijenio aktualnog pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter