nedolične radnje

VANDALI KOD "ŽUTE ŠKOLE" OBAVLJALI NUŽDU, RAZBIJALI BOCE I KOŠEVE. Vodstvo škole im želi "stati na kraj" pa su uveli promjenu

| Autor: Helena MOSTARKIĆ GOBBO
Panorama Škole

Panorama Škole


"Igralište Gimnazije Pula do daljnjega smiju koristiti samo djelatnici i učenici svih triju škola 'žute zgrade'. Igralište je otvoreno od 7 do 20 h i pod video nadzorom je." Ovo je sadržaj na tabeli postavljenoj na ogradi igrališta dobro poznate žute zgrade, koju Puljani kolokvijalno zovu "žuta škola". Igralište namijenjeno održavanju nastave tjelesno-zdravstvene kulture i sportskim aktivnostima postalo je poprište nedoličnih radnji. Iako tabela kao upozorenje postoji već nekoliko godina, ponovno je istaknuta, a igralište stavljeno pod ključ.

"Igralište je namijenjeno gimnazijalcima, učenicima strukovne škole i eventualno fakultetu jer je popodne nastava glazbene škole. Tabela je stavljena zbog vandalizma i igralište se zaključava zbog vandalizma. Dakle, često bi se koševi razbili, boce bi se razbijale i neki bi urinirali i vršili nuždu na tom igralištu. To je bio veliki problem čistiti i održavati", pojasnio je ravnatelj pulske Gimnazije Nikola Vujačić.

Tabla

Ovakvi incidenti nisu se događali samo vikendom, nego i radnim danima pa bi učenici nailazili na tragove neprimjerenog ponašanja vandala. "Vidjeli bismo, recimo, jedan dan u tjednu puno fekalija, razbijenih boca, koševi bi bili razbijeni i onda smo nekako tome trebali stati na kraj", izjavio je Vujačić.

Poslije nastave igralište je pod ključem. "Sad su bili neki studenti, imali su probu za studentske igre, pa su dva dana koristili naše igralište i ono je popodne uglavnom zatvoreno", rekao je Vujačić. Igralište koje pripada djeci koja pohađaju škole smještene u žutoj zgradi očito će jedino pod ovako kontroliranim uvjetima moći biti na korist upravo njima - učenicima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter