PRIJAVE U TIJEKU

Grad Pula i ove kupališne sezone angažirat će spasioce na gradskim plažama

| Autor: Glas Istre
Foto: Grad Pula

Foto: Grad Pula


Grad će i ove kupališne sezone angažirati spasioce na gradskim plažama pa iz Komunalne palače pozivaju zainteresirane učenike i studente da se prijave na testiranja i tečajeve koje provodi Hrvatski Crveni križ.

Tečajevi će se u Puli odvijati u dva termina: od 8. do 14. svibnja te od 22. do 28. svibnja. Obavezno testiranje kandidata kao uvjet za pristupanje tečaju održat će se 4., 6.,18. i 20. travnja od 8 do 10 sati.

Programe osposobljavanja provodi Služba spašavanja života na vodi i obuhvaća tečaj za osposobljavanje spasilaca na otvorenim vodama; tečaj obnove uvjerenja o osposobljenosti spasilaca, kao i tečaj za osposobljavanje voditelja spasilačke postaje.

Tečaju za osposobljavanje mogu pristupiti kandidati koji ispunjavaju sljedeće uvjete: imaju minimalno 18 godina, najmanje srednju stručnu spremu ili upisan završni razred srednje škole; uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti liječnika opće prakse. Kandidati na testiranju moraju isplivati 400 metara za manje od osam minuta te roniti 25 metara u daljinu.

Kandidati koji se osposobljavaju za voditelja spasilačke postaje moraju imati uvjerenje o osposobljenosti za spasioca na otvorenim vodama Hrvatskog Crvenog križa te dvije godine radnog iskustva u spasilačkoj postaji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater