Zbog eko-akcije jednom će austrijancu biti vraćen novčanik

FOTOGALERIJA / Od Bunarine do Delfina čistio je i 86-godišnji Špiro, a pronašlo se što čovjek ne bi vjerovao

| Autor: Helena MOSTARKIĆ GOBBO


Eko-akcija čišćenja zelenih površina koju organiziraju ekološki aktivisti Vodnjanštine i Ližnjana, održana je jutros na potezu Bunarina - lučica Delfin.

"Radi se o inicijativi koja je krenula od grupe građana iz Vodnjana i Ližnjana, koje se učestalo okupljaju i rješavaju ekološke probleme po Puljštini. Oni su se obratili Gradu i meni osobno, da će danas organizirati akciju čišćenja i tu se Grad uključio koliko je mogao", rekao je Vito Paoletić, gradski vijećnik koji se s obitelji i prijateljima uključio u ovu pravu ekološku avanturu. Jer, kako je i sam priznao, iako je lijepo boraviti u prirodi, upravo je nevjerojatno što se sve u nju odlaže.

A našlo se svega; od odbačenih božićnih jelki, pa sve do printera i kuhinjskih napa. "Našao sam i jedan ukradeni novčanik, sav je bio truo, sa samo jednim dokumentom unutra koji sam zadržao, pa ću se javiti tom gospodinu", kaže Paoletić navodeći da dokument pripada državljaninu Austrije.

Gradske službe Herculanee dale su na raspolaganje kontejner, a inicijatori akcije su osigurali sudionicima rukavice, vreće za smeće i marendu.

Uz odrasle i djecu, akciji čišćenja pridružio se i 86-godišnji gospodin Špiro koji se, kako veli, redovito uključuje u akcije čišćenja, zgrožen ljudskim nemarom. Na upit kako s toliko godina uspijeva u takvim fizičkim naporima, spremno odgovara: "Tajna je u fizičkoj aktivnosti", otkriva nam dodajući da ga sutra već čeka nova doza pješačenja po usponima u prirodi koje mu je velika strast.

Selma Ibrišagić, koja se na poziv uključila ovoj ekološkoj akciji, smatra da je važno pozvati ljude da se u što većem broju odazovu svim budućim akcijama ovog tipa. "Važno je u ovome sudjelovati i osvijestiti građanstvo da ne baca smeće u okoliš", zaključila je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter