JAVIO SE I SDP

"Hoćemo li kažnjavati i ljude na ulici ako puštaju ''nepoželjnu'' vrstu glazbe?"

| Autor: Glas Istre
Čelnik pulskog SDP-a Igor Belas (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Čelnik pulskog SDP-a Igor Belas (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


S naslovom "o ukusima se ne raspravlja, a zabrana otvara druga pitanja", o zabranjenom koncertu "narodnjaka" u pulskom Domu sportova oglasio se i pulski SDP.

Kao što je poznato, koncert je zabranio gradonačelnik Filip Zoričić s objašnjenjem da takva glazba nije primjerena pulskom identitetu mediteranskoga grada.

"Izvorno latinska izreka kaže kako se o ukusima ne raspravlja. Tako i u ovom slučaju ne možemo biti za zabranu. Danas se s jednom zabranom možete poistovjetiti jer vam odgovara, ali već sutra možete baš vi biti pogođeni nekom drugom zabranom koja obuhvaća vama omiljenog glazbenog izvođača.

Smatramo da u Puli nisu dobrodošli izvođači koji se koriste govorom mržnje, drugi jesu. Zanima nas postoji li nekakva Odluka gradonačelnika o zabrani izvođenja pojedine glazbe i održavanju glazbenih manifestacija, s kojom mi nismo upoznati? Ako takva Odluka postoji, voljeli bismo da se javnost upozna s njom.

Zabrana koja je izrečena u kontekstu javnih prostora otvara pitanje hoće li onda komunalni redari kažnjavati ljude na ulici ako puštaju ''nepoželjnu'' vrstu glazbe", poručuju iz SDP-a koji je u neformalnoj koaliciji za Zoričićem. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter