vruća tema

Na "Otvorenom" nacionalne televizije tema o zabrani cajki. Gost pulski gradonačelnik Filip Zoričić: Stojim iza svoje odluke!

| Autor: Glas Istre
Screenshot

Screenshot


Večeras je u Otvorenom na HRT-u bila tema zabrana cajki u kojem su uz pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića gostovali Zoran Škugor, glazbeni producent, Vedran Strukar, stručnjak za odnose s javnošću u glazbenoj industriji, Ivan Dečak, glazbenik, i odvjetnik organizatora Srđan Simić.

Odmah na početku emisije Zoričić je ustvrdio da i dalje stoji iza svoje odluke zabrane koncerta, ponovivši da je to javna dvorana, javni prostor te da je njegovo da promišlja kulturnu politiku grada i o tome što će se događati u javnom prostoru. 

Odvjetnik organizatora koncerta u Puli, Simić, rekao je da će epilog ovog slučaja završiti na sudu, odnosno da je slučaj već na sudu te da postoji mogućnost donošenja privremene mjere kojom bi se omogućilo održavanje koncerta.

Zoričić je pokazivao ispis svojih poziva i tražio od Simića da dokaže kad je to on (Zoričić) njih zvao. Referirao se na sporne tvrdnje organizatora koncerta da im je "psovao srpsku mater" i slično, za što Zoričić decidirano tvrdi da se nije dogodilo.

Također, Zoričić je tvrdio da predujam za najam dvorane nije na vrijeme plaćen, zbog čega ugovor, po njemu, ne vrijedi, što na koncu onda znači i da bi Grad Pula na sudu trenao dobro proći.

Zanimljivo je bilo i izkaganje Vedrana Strukara, koji je bio izričito kritičan prema Zoričiću. On tvrdi da je sve ovo zapravo planirano s ciljem da se za Zoričića čuje i van Istre, a u službi njegovog izlaska u nacionalnu politiku.

Strukar je pritom implicirao da je Zoričić desničar, podsjetivši na slučajeve postavljanja križeva u pulsku Gimnaziju u vrijeme kada je Zoričić postao ravnatelj i ukidanja nagrađivanog gimnazijskog časopisa nakon što je u njemu objavljen intervju s Borisom Dežulovićem, jednom od, dodajmo, perjanica hrvatske ljevice. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter