radove će izvoditi herculanea

Nastavlja se uklanjanje opasnih stabala na Giardinima, neke ulice će za vrijeme radova biti zatvorene za promet

| Autor: Glas Istre
U studenom je odrađena prva faza uklanjanja opasnih stabala na Giardinima (Snimio Duško Marušić Čiči)

U studenom je odrađena prva faza uklanjanja opasnih stabala na Giardinima (Snimio Duško Marušić Čiči)


Sljedeći tjedan nastavljaju se radovi u samom centru Pule na uklanjanju opasnih stabala te orezivanju suhog i opasnog granja na Giardinima. Nakon što je u studenom 2022. odrađena prva faza, slijedi i završni dio i to u zoni od Centralne ljekarne do Fine.

Radove će temeljem specijalističkog elaborata i ponovljene inspekcije stabala izrađene od magistara arborikulture i urbanog šumarstva Fran Poštenjaka izvoditi djelatnici Pula Herculanee, a po nalogu Grada Pule.

Tijekom deset radnih dana, s ciljem postizanja sigurnosti korisnika javne površine, uklonit će se trinaest stabala od kojih je dio uz rubni dio prema prometnici te dio u pješačkoj zoni, koji se nalaze u blizini ugostiteljskih objekata. U slučaju loših vremenskih uvjeta, radovi će se nastaviti prvog sljedećeg dana u kojem to uvjeti budu dozvoljavali.

Posebna prometna regulacija

S obzirom na zahtjevnost intervencije, parkirna mjesta u ulici Giardini u dogovoru s Pula parkingom bit će privremeno nedostupna. U razdoblju od 8 do 14 sati tijekom uklanjanja stabala uz prometnicu, Ulica Matka Laginje i Ulica Giardini bit će zatvorene za prometovanje osobnim automobilima sukladno važećem prometnom rješenju, o čemu će pravovremeno biti dana obavijest.

Autobusi Pulaprometa prometovat će po uobičajenom voznom redu, uz kraća zadržavanja prilikom rušenja stabala i orezivanja grana. Autobusna stajališta bit će u redovnoj funkciji, uz privremenu i povremenu regulaciju prolaza u zoni uklanjanja pojedinog stabla.

Pula Herculanea moli građane pješake i sudionike u prometu za povećan oprez prilikom kretanja predmetnom zonom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini