MO Stari grad podržava uređenje Giardina

| Autor: Ch. BILIĆ
(N. LAZAREVIĆ)

(N. LAZAREVIĆ)


Vijećnici pulskog Mjesnog odbora Stari grad suglasno izražavaju zadovoljstvo planom obnove Giardina. Točno su tim riječima formulirali uvodnu rečenicu priopćenja, koji su jučer uputili na našu redakcijsku e-mail adresu, pritom istaknuvši da su Giardini važan dio grada, žila kucavica i središte gotovo svih važnih aktivnosti i svakodnevnih susreta građana.

- Grad se izjasnio kako će, prije početka samih radova, napraviti analizu stanja stabala tako i eventualne arheološke lokacije, ali, što je posebno važno, da će u sve to uključiti i građane, poručuju iz MO Stari grad iz kojeg smatraju da je Grad time dao do znanja koliko je ta lokacija važna.

Iako se još uvijek ne zna hoće li taj dugonajavljivani plan uređenja središta grada ujedno značiti i kraj hladovine pod tamošnjim ladonjama, odnosno hoće li takozvani čokolatini nastaviti krasiti tu šetnicu, mišljenje je svih osam vijećnika starogradske mjesne samouprave da bi građani projektom obnove dobili "ljepše i uređenije Giardine". Stoga smo od predsjednika MO-a Kristijana Biteria pokušali doznati hoće li podržati uređenje i ako to bude značilo da će drveću glava završiti na panju, no ostali smo zakinuti za odgovor jer on jučer nije bio dostupan.

- Smatramo, stoga, kako samo zajedničkom pričom i otvorenim pristupom možemo rješavati probleme u gradu i time dobiti grad koji je po volji svih građana. Mjesni odbori time dobivaju svoju pravu ulogu i ako će Grad nastaviti kapitalne projekte, koji se tiču građana, u suradnji s građanima postat ćemo i bolji grad, zaključuju vijećnici u priopćenju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter