Hvalevrijedna gesta

Bujska tvrtka donirala pulskoj bolnici zaštitnu opremu i potrošni medicinski materijal vrijedan čak 106.511 eura

| Autor: Doria MOHOROVIĆ


Bujska tvrtka Vapour International danas je pulskoj bolnici donirala zaštitnu opremu i potrošni medicinski materijal ukupne vrijednosti 106.511 eura. Riječ je o kirurškim maskama za jednokratnu upotrebu, FFP2 maskama, plastičnim zaštitnim vizirima, dezinfekcijskim gelovima, antibakterijskom sapunu za ruke i medicinskom alkoholu.

Ravnateljica bolnice dr. Irena Hrstić istaknula je da je riječ o najvećoj donaciji u njenom mandatu. Ravnateljica je podsjetila na važnost zaštitne opreme za vrijeme covida, ali i u svakodnevnom radu.

- To je potrošni materijal tako da smo mi tu donaciju objeručke prihvatili. Iznenađeni smo količinom opreme koju smo dobili, a najveći problem ima naša magistra Lara Selovin koja to mora dobro skladištiti jer to nije nešto što ćemo iskoristiti u par dana, već će nam trajati sljedećih mjeseci, rekla je ravnateljica Hrstić.

Na vrijednoj donaciji bujskoj tvrtci zahvalila se i voditeljica odjela bolničke ljekarne Lara Selovin. Kazala je da će opremu smjestiti u prostor stare infektologije, gdje će se po potrebi, kako se pojedine zalihe budu trošile, povlačiti u ljekarnu i slati ih dalje na odjele.

O sadržajnosti donacije govori i činjenica da je za njen prijevoz bio angažiran velik šleper koji je, unatoč preprekama koje su mu onemogućavale ulazak u bolnički krug, uspješno dopremio opremu u tamošnje skladište. Prijevoz donacije omogućen je zahvaljujući tvrtci Larix iz Umaga.

Željka Hrlić, glasnogovornica tvrtke Vapour international koja je donirala opremu, kazala je da je riječ velikoj tvrtki velika srca, a odluku za doniranjem pulskoj Općoj bolnici donijeli su vrlo lako. Istaknula je da zdravstvo nažalost dosta ovisi o donacijama, kao i razne lokalne udruge, stoga je pozvala sve poduzetnike da se priključe ovakvim inicijativama.

- Mišljenja smo da su Općoj bolnici Pula, budući da je jedina istarska bolnica, definitivno najpotrebitija ta sredstava. Direktori i vlasnici tvrtke Vincenzo i Mattia Sparacino izrazili su želju za ovom donacijom i, kako vidimo, dobro će je i pametno upotrijebiti, budući da je to nešto što im svakodnevno koristi, rekla je Hrlić.

Predstavljajući bujsku tvrtku koja je u talijanskom vlasništvu, Hrlić je kazala da se radi o svjetski poznatom brendu u distribuciji elektronskih cigareta, no u vrijeme covida počeli su i s proizvodnjom dezinfekcijskih sredstava i zaštitne opreme.

- Proizvedena je jako velika količina i već tada smo imali mnogobrojne donacije i Crvenom križu, Općoj bolnici, Zavodu za hitnu medicinu Istarske županije, a jednu veliku donaciju uputili smo prema Petrinji i potresom pogođenim područjima, odnosno Općoj bolnici u Sisku. Mislim da smo do sad pokazali socijalnu osjetljivost i pomoć najpotrebitijima, a jako se puno zalažemo i za raznorazne donacije u našoj lokalnoj sredini, rekla je Hrlić. Dodala je da tvrtka ima 80 zaposlenih osoba, što je za Buje velik broj, ali i da su neprestano u potrazi za novim djelatnicima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter