ZAGREB

Primopredaja u DB Srebrnjak; v.d. ravnateljica Đerek Dubravčić

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Dječjoj bolnici Srebrnjak u petak je obavljena primopredaja ravnateljske dužnosti tijekom koje je na mjesto smijenjenog Bore Nogala kao vršiteljica dužnosti došla Ivana Đerek Dubravčić, zaposlenica Gradskog ureda za zdravstvo.

Nakon što je zaposlenica bolnice Lana Tambić Bukovac iz moralnih razloga odbila preuzeti Nogalovo mjesto, Upravno vijeće bolnice imenovalo je članicu Gradskog poglavarstva da vodi bolnicu Srebrnjak, kojoj je Grad Zagreb osnivač.

Za Đerek Dubravčić jučer su na telefonskoj sjednici glasala tri od pet članova Upravnog vijeća bolnice - predsjednica vijeća Ana Stavljenić Rukavina, Boris Labar te Jozo Milićević, dok su dva člana Upravnog vijeća iz redova zaposlenika bila protiv.  

Nogalo je za svoju smjenu optužio interesne lobije i predsjednicu Upravnog vijeća bolnice Anu Stavljenić Rukavinu. Iz Grada Zagreba odgovorili su da je Nogalo smijenjen zbog protuzakonitih radnji u zapošljavanju.

Smijenjenom ravnatelju jučer je potporu dao veliki broj zaposlenika bolnice.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je s konferencije za novinare poručio kako "više nije problem docent Nogalo, nego projekt, djelatnici". "Nema nezamjenjivih", poručio je Bandić.

Đerek Dubravčić stigla je na primopredaju u pratnji predsjednice Upravnog vijeća bolnice Ane Stavljenić Rukavine i odvjetnika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini