Pun pogodak

Buvljak u velikoj sali Doma antifašista: Mini mercato coperto ozad Arene

Gledajući u Circolu Štrik butik, koji nam je bio jako simpatičan, Gordana Jovanović i ja smo se dogovorile, u kombinaciji s Elvisom Morinom koji vodi ovaj kafić, i krajem studenog organizirale prvi buvljak. Nadamo se od svibnja krenuti s tim svake posljednje subote u mjesecu, najavljuje Irena Velkavrh

| Autor: Jelena MILOVIĆ
(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)


U Caffe baru La Resistance, ozad Arene, u velikoj sali pulskog Doma antifašista jučer je po drugi put održan Armaronov buvljak, na kojem je svoju dobro očuvanu second-hand odjeću, obuću, nakit i druge modne dodatke ponudilo 20-ak izlagača. Prostor se pokazao kao pun pogodak za događanja ovakvog tipa, a kako nam je ispričala Irena Velkavrh, koja zajedno s Gordanom Jovanović organizira buvljak, ovo bi mogla postati praksa jednom mjesečno.

- Gledajući u Circolu Štrik butik, koji nam je bio jako simpatičan, Gordana i ja smo se dogovorile, a u kombinaciji s Elvisom Morinom koji vodi ovaj kafić, da bi i mi krenule s time te smo krajem studenog organizirale prvi buvljak, a kako smo prosinac preskočili jer je posljednja subota u mjesecu padala na Staru godinu, evo nas danas ovdje. Nadamo se do svibnja da će tako biti svake posljednje subote u mjesecu, najavljuje Irena.

(Snimio Duško Marušić Čiči)Irena Velkavrh (Snimio Duško Marušić Čiči)

Ljetni mjeseci bit će izostavljeni, a ako i dalje bude zainteresiranih, sve bi se trebalo nastaviti u rujnu.

- Puno je zainteresiranih za prodaju, koji nam se unaprijed jave i rezerviraju stol, a 20-ak stolova, koliko smo uspjeli nagurati u ovaj prostor, nekakav je maksimum, pojašnjava organizatorica te poručuje: "Iskoristimo ono što imamo, radije zamijenimo. Nema kraja tom gomilanju robe, a nama se teško riješiti nekih komada. Ovo je dobar način."

Iva Šain potvrđuje da je posljednjih godina populariziran ovaj tip ponude i razmjene. "Ima lijepih stvari, družimo se, nađe se svašta, a ja nudim ono što mi je ili usko ili malo, ne nosim više, pa zašto ne dati dalje. Energija je super, a pomažemo si, ako netko ne može doći, prodajemo robu od kolega. Lokacija je top, kao nekakav mini mercato coperto", uz smijeh nam govori Iva.

(Snimio Duško Marušić Čiči)Iva Šain (Snimio Duško Marušić Čiči)

Ideja buvljaka i jest reciklirati, odnosno razmijeniti, kupiti ili prodati mušku, žensku i dječju odjeću po simboličnim cijenama, a mnogi ne žele komade vraćati kući, pa je vrlo moguće pazariti više nego dobro. "Ima za svakoga ponešto, a ja sam si danas kupila jednu lijepu svečanu haljinu", otkriva nam Ivana Poldrugo, koja je na buvljaku prvi put i veli da je ponuda iznad njenih očekivanja. "Mislila sam da je ovo nešto kao Hrelić, ali je ipak finije", pojašnjava. Smatra i da bi sredina mjeseca, kao termin zbog pristizanja plaća, bilo sretnije rješenje za buvljak.

(Snimio Duško Marušić Čiči)Ivana Poldrugo (Snimio Duško Marušić Čiči)

Elvis Morina svjestan je da su buvljaci svojevrstan trend, a svoj prostor za tako što smatra idealnim.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

"Natkriven je, velik i u centru grada, vrlo se brzo pročuje što se ovdje događa, a uočavam i veliku potrebu za tim second-hand prodajama. Sve je ovo dobro i radi održivog razvoja. Osobno ne volim bacati stvari. Nije to radi emocionalne vezanosti, nego ako mi je nešto još uvijek dobro, zašto bih to bacio", kaže nam Morina te najavljuje da termin i sljedećeg susreta ostaje isti, od 10 do 13 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater