SAVJETOVANJE O MAX STOJI

Evo što sve predlažu građani - spominju se i disco, rock klub, kockarnica…

| Autor: Jelena MILOVIĆ
Dio područja koje obuhvaća UPU (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Dio područja koje obuhvaća UPU (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Nakon što je 14. siječnja završeno javno savjetovanje, a do kada su se prikupljali prijedlozi građana na temu izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Max Stoje, upitali smo Grad koliko je stiglo prijedloga građana te što su predlagali. Iz odgovora je vidljivo da je u Grad stiglo ukupno deset prijedloga.

- Generalno, iz zaprimljenih prijedloga moguće je iščitati potrebu za realizacijom sportsko-rekreacijskih sadržaja poput karting i buggy staze, zabavnih sadržaja poput disco/rock klubova i prostora za održavanje koncerata, kockarnica, automat klubova, odgovaraju iz Grada.

Nadalje, građani su predložili izgradnju stambenog naselja bez mogućnosti gradnje turističkog smještaja te sadnju zelenila i gradnju pratećih sadržaja za buduće žitelje naselja. Predložena je i gradnja staračkog doma, ambulante, zelene tržnice, uz zadržavanje mogućnosti realizacije filmskog studija, a predloženo je i da se sve razmatra kroz provedbu javnog urbanističko-arhitektonskog natječaja za idejno rješenje cijelog područja.

Iz Grada Pule naglašavaju da je javno savjetovanje o prijedlozima odluka kojima se planira pokretanje izrade novih i/ili izmjene postojećih prostornih planova novina u postupanju ove gradske uprave te predstavlja nadstandard u odnosu na zakonom propisane aktivnosti.

- Ovakvo opredjeljenje proizlazi iz namjere da se, u čim ranijoj fazi, javnost upozna s procesom koji se namjerava pokrenuti, odnosno razlozima iz kojih se pristupa izradi plana, kao i ciljevima koji se, u konačnici, žele ostvariti, pojašnjavaju iz Grada.

- Treba podsjetiti da je već u najavi javnog savjetovanja istaknuto da je, s obzirom da izmjene plana ne obuhvaćaju samo jednu lokaciju već šire područje današnjeg obuhvata plana, želja pribaviti mišljenja i prijedloge svih zainteresiranih o tome koji se javni sadržaji u široj zoni prepoznaju kao nedostajući. Cilj je da se na odgovarajući način pripremi Odluka o izradi plana, a potom, u daljnjim fazama, i njegova detaljna razrada. Jedan od ciljeva navedenih u Odluci je stvaranje planskih pretpostavki za daljnju realizaciju razvojnih programa na ovoj lokaciji te privođenje prostora namjeni omogućenoj GUP-om, s naglaskom na preoblikovanje prostora nekadašnjeg kamenoloma, definiranje potrebnih javnih sadržaja, stvaranje novog urbanog prostora te suvremenih i kvalitetnih urbanih vizura, vele iz Grada.

- U tijeku je izrada Izvješća o provedenom javnom savjetovanju koje će biti javno objavljeno te će biti moguće detaljno iščitati sadržaj prijedloga građana, kao i mišljenje o istima, najavljuju iz Grada Pule.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter