GRADSKO VIJEĆE PULE

Donesena odluka o pokretanju 4. izmjena UPU-a Max Stoja. To je početak izgradnje novog pulskog mini naselja

| Autor: Glas Istre
Prostor kod trgovačkog centra, na koji se odnose izmjene (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Prostor kod trgovačkog centra, na koji se odnose izmjene (snimio Milivoj MIJOŠEK)


Donesena je odluka o pokretanju 4. izmjena UPU-a Max Stoja.

Slično kao u slučaju terena na Valkanama, i ovoj odluci su se usprotivili samo možemovci, ali je ona također izglasana, i to na način da se koaliciji gradonačelnika Filipa Zoričića pridružio i IDS.

Dušica Radojčić (Možemo!) je rekla da je riječ o "pogodovanju tvrtki pulskog poduzetnika Stevana Mujdže koja planira graditi stanove". Ujedno je pozvala članove SDP-a da se izuzmu od glasanja jer je Muidža član njihovog Predsjedništva. Na Radojčić se nadovezao stranački kolega Noel Mirković, koji tvrdi da je odluka koja se donosi "nekretninska špekulacija".

"I to je odgovornost gradonačelnika, koji potpisuje te stvari", rekao je Mirković.

Milan Rašula (srpska mnjina) je rekao da je ovo tek početak postupka izmjena, koji će trajati i do 12 mjeseci, a možda i 16.

"Mene ovdje smeta način kako se spominje naš sugrađanin Stevan Muidža, dosta nasilno i proizvoljno. Vlasnik tvrtke Max Stoja nije Stevan Muidža, vlasnici su jedan renomirani fond i Europska banka za obnovu i razvoj", rekao je Rašula.

Uslijedila je kraća rasprava pa glasanje. Svi su bili "za" osim Možemo!, dok je Vito Paoletić iz NL Filipa Zoričića bio suzdržan.

Podsjetimo, ova priča je počela nakon što je tvrtka Max City poslala pismo namjere Gradu Puli kojim se nudi financirati 4. izmjene i dopune UPU-a Max Stoja.

Tim izmjenama predlaže se da se umjesto sportske i poslovne zone na zemljištima koja su u njihovom vlasništvu predvidi stambena zona.

Iz Max Cityja su istaknuli da im je namjera stvoriti planske pretpostavke za formiranje nove stambene ulice s poslovnim sadržajima (duž postojeće prometnice), a što će u konačnici rezultirati potpunim preoblikovanjem postojeće situacije i davanjem suvremene urbane vizure nekadašnjem kamenolomu.

U pismu namjere pojašnjavaju da više nemaju namjeru realizirati projekt filmskog studija, koji je bio predviđen u kamenolomu na njihovom, ali i na susjednim javnim zemljištima (vlasnici RH i Grad Pula), pa žele da se UPU uskladi s aktualnim javnim potrebama i potrebama njih, Max Cityja, kao investitora.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater