NOVO PULSKO NASELJE

Umjesto filmskog studija, Max City na Stoji želi graditi stanove

| Autor: Glas Istre
Područje oko trgovačkog centra Max City (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Područje oko trgovačkog centra Max City (snimio Milivoj MIJOŠEK)


Tvrtka Max City poslala je pismo namjere Gradu Puli kojim se nude financirati 4. izmjene i dopune UPU-a Max Stoja.

Tim izmjenama, kako se može razaznati iz njihovog pisma namjere, predlaže se da se umjesto sportske i poslovne zone na zemljištima koja su u njihovom vlasništvu predvidi stambena zona.

"Četvrtim izmjenama i dopunama UPU-a Max Stoja pristupili bi radi izmjene dijela planskog rješenja u dijelu obuhvata u našem vlasništvu, a sve sukladno mogućnostima iz važećeg generalnog urbanističkog plana Grada Pule kako slijedi:

1. promjena namjene za zonu br. 8 iz kartografskog prikaza Način gradnje iz namjene sport (R1) u mješovitu pretežno stambenu namjeru (M1)

2. promjena namjene za zone br. 2 i 3.1 te dio zone 3.2 (dio u našem vlasništvu) iz katrografskog prikaza Način gradnje iz mješovite pretežno poslovne (M2) u mješovitu pretežno stambenu namjenu (M1)", piše u pismu namjere.

Iz Max Cityja dodaju da im je namjera stvoriti planske pretpostavke za formiranje nove stambene ulice sa poslovnim sadržajima (duž postojeće prometnice), a što će u konačnici rezultirati potpunim preoblikovanjem postojeće situacije i davanjem suvremene urbane vizure nekadašnjem kamenolomu.

U pismu namjere pojašnjavaju da više nemaju namjeru realizirati projekt filmskog studija, koji je bio predviđen u kamenolomu na njihovom, ali i na susjednim javnim zemljištima (vlasnici RH i Grad Pula), pa žele da se UPU uskladi s aktualnim javnim potrebama i potrebama njih, Max Cityja, kao investitora.

Ovu inicijativu Max Cityja prihvatio je gradonačelnik Filip Zoričić, ali prije nego što 4. izmjene i dopune UPU-a Max Stoja dođu na Gradsko vijeće, prijedlog će pročešljati Upravni odjel za prostorno planiranje i zaštitu okoliša, koji će sastaviti konačnu verziju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter