Javno savjetovanje

Koje javne sadržaje želite vidjeti na 50.000 kvadrata na Stoji, na kojima je ranije planirana izgradnja filmskog studija?

| Autor: Glas Istre
Područje kamenoloma (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Područje kamenoloma (snimio Milivoj MIJOŠEK)


Grad Pula je pokrenuo javno savjetovanje o Nacrtu Odluke o izradi četvrtih izmjena i dopuna UPU-a Max Stoja.

Izmjenama se pristupa na inicijativu investitora radi izmjene planskih rješenja na nekretninama u vlasništvu tvrtke Max City, u skladu s mogućnostima iz važećeg GUP-a, a koja su nastala kao posljedica detaljnije razrade prostora, čime je došlo i do promjena u konačnom izgledu i sadržaju planiranih projekata, ističu iz Grada Pule.

"Okosnica izložene inicijative sadržana je u namjeri investitora za realizacijom projekta koji bi doveo do formiranja nove stambene ulice s poslovnim sadržajima (duž postojeće prometnice), a što će u konačnici rezultirati potpunim preoblikovanjem postojeće situacije i davanjem urbane vizure nekadašnjem kamenolomu", naglašavaju.

Pored izmjena planskih rješenja na nekretninama u vlasništvu investitora za veliki dio obuhvata, površine od gotovo 50.000 metara četvornih, važećim planom rezerviranih za realizaciju filmskog studija, ove izmjene otvaraju mogućnost definiranja i ostalih sadržaja koje ocjenjujemo nedostajućim u neposrednom okruženju, ističu iz Grada.

"Stoga koristimo priliku pozvati svu zainteresiranu javnost da se već u ovoj ranoj fazi pripreme Nacrta Odluke uključi konkretnim prijedlozima, kako bismo imali što kvalitetniju Odluku o izradi te posljedično i kvalitetnija planska rješenja", kazala je pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Grada Pule Ingrid Bulian.

Primjedbe, prijedloge i/ili mišljenja na izloženi Nacrt Odluke moguće je slati na mail adresu upumaxstoja@pula.hr do 14. siječnja 2023. godine, do kada traje javno savjetovanje.

Po izradi Izvješća o provedenom javnom savjetovanju, prijedlog Odluke uputit će se Gradskom vijeću Grada Pule na donošenje te će time i formalno započeti postupak izrade izmjena i dopuna Plana.

Nacrt prijedloga Odluke o izradi IV. Izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja "Max Stoja" s obrazloženjem dostupan je ovdje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini