u industrijskoj zoni

Dio Pule koji je godinama bio zapušten i zaboravljen uskoro dobiva novi prodajni centar. Priliku za posao dobit će 40 djelatnika

Otvorenje novog salona u Puli predviđamo do ljeta 2023. godine. Također, ovim projektom započinjemo strategiju modernog razvoja prodaje i poslovnog koncepta o kojoj ćemo medije detaljnije pravovremeno obavijestiti, naveli su iz Prima namještaja, iz čega se može zaključiti da će u Istri udvostručiti broj radnika, s 43 na 83

| Autor: Paulo Gregorović
Budući prodajni centar u Puli (Snimio Milivoj MIJOŠEK)

Budući prodajni centar u Puli (Snimio Milivoj MIJOŠEK)


Tržište namještanja vila, stanova i apartmana za turiste uzeo je poveći zamah u južnoj Istri, a to su prepoznali i brojni trgovci koji su u Puli otvorili prodajne salone. Osim trgovina Vezo, Mima, Lesnina, Meblo, Intermod, Harvey Norman, ED Interijeri, Creo, D.D., Ekskluziv, Euro Ratan, Italian Design, Mobilart, P.D. Studio…, na području Pule dug niz godina prodaje i bjelovarska Prima namještaj. Nakon što su lani kupili zgradu i parkirališnu površinu od hipermarketa Taj Pan u stečaju, 8.900 četvornih metara na rubu Industrijske ulice, sada najavljuju da će do ljeta tamo otvoriti novi prodajni centar. I zaposliti 40 novih djelatnika tijekom ove i iduće godine.

Udvostručuju broj radnika

 Iz Prima grupe su nam, komentirajući taj poslovni iskorak, naveli da je to logičan nastavak neprekidnog razvoja poslovanja, unaprjeđivanja postojeće prodajne mreže, proizvodnje te razvoja proizvoda diljem Hrvatske na kojima Prima grupa ustraje.

- Cilj ove strateške investicije je dodatno unaprijediti poslovanje Prima namještaja u Istri gdje vidimo veliki potencijal. Naša grupa trenutačno ima 43 zaposlenika na području Istre, uključujući logistiku i maloprodaju u salonima u Puli (zakupac su prostora u susjednom Pevexu, op.a.), Poreču, Labinu i Novigradu. Od toga je 29 zaposlenika u Puli te troje u Poreču. Otvorenje novog salona u Puli predviđamo do ljeta 2023. godine. Također, ovim projektom započinjemo strategiju modernog razvoja prodaje i poslovnog koncepta o kojoj ćemo medije detaljnije pravovremeno obavijestiti, odgovorili su nam iz Prima namještaja, iz čega se može zaključiti da će u Istri udvostručiti broj radnika, s 43 na 83.

Kako će izgledati budući prodajni centar u Puli, na mjestu Taj Pana, nisu nam htjeli otkriti jer kažu da još uvijek rade na definiranju finalne vizualizacije novih salona.

Novi Prima centar i u Poreču

 Grupacija Prima je bivšu zgradu Taj Pana kupila putem tvrtke kćeri Sedia. Jedan istarski medij objavio je da su zgradu kupili još 2014. godine na usmenoj dražbi za 4,6 milijuna kuna, a što je trećina od početno utvrđene vrijednosti od gotovo 14 milijuna kuna. No, iz Prima grupe tvrde da to nije točno jer su ovu nekretninu u Puli stekli tek lani.

- Navedenu nekretninu kupila je Sedia u svrhu proširenja poslovanja Prima grupe 2022. godine. Prije toga nekretnina nije bila u vlasništvu tvrtke Sedia ili s njom povezanih poduzeća, što je jasno vidljivo iz zemljišnih knjiga. Ranije objavljene informacije u medijima koje spominjete ne sadrže provjerene informacije. Iste godine i u istu svrhu kupljeno je zemljište u Poreču, pojasnili su iz Prime.

U odluci Grada Poreča pojašnjena je transakcija te navedeno da su prodali Sedii k.č. 4192/24 za 4,2 milijuna kuna, a koja je bila ponuđena po početnoj cijeni od 3,08 milijuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater