Nakon sastanka s gradonačelnikom

Nemaju osiguran parking, moraju raditi cijelu zimu… Udružili se zakupci poslovnih prostora u centru Pule: "Ljuti smo!"

Zoričić nam je oduzeo parkiralište. Ljudima koji ovdje nude neke usluge nema tko doći. Grad je prazan, ima puno apartmana, pa neka se onda koncentriraju na taj problem umjesto da nas maltretiraju. Prije 20 godina nije nikome padalo na pamet da zimi zatvara prodavaonice. Međutim, kako nećeš zatvoriti ako u kasi imaš 35 kuna? Problem nisu samo Prvomajska i Kandlerova, već i drugi dio grada koji je još gori i prazniji. Zašto ne narede hotelima da moraju raditi, a vidimo da su svi zatvoreni", kažu nam nezadovoljni obrtnici

| Autor: Marcello Rosanda
Ulica Sergijevaca (Snimio Duško Marušić Čiči)

Ulica Sergijevaca (Snimio Duško Marušić Čiči)


Nakon nedavnih izjava gradonačelnika Pule Filipa Zoričića da su zakupci gradskih prostora u starogradskoj jezgri obvezni raditi cijele godine, te da, ne poštuju li to, Grad ima pravo pokrenuti postupak otkazivanja ugovora, reagirali su i sami zakupci, naravno negativno, te se okupili u udrugu koju će uskoro i registrirati. Krajem prošlog tjedna u Komunalnoj palači sastali su se s gradonačelnikom i suradnicima. Tema je bila odnos Grada prema privrednicima koji djeluju u centru Pule, ali i šire.

Neslužbeno saznajemo da ih je bilo pedesetak, što zakupaca gradskih, što privatnih prostora, a da je uz gradonačelnika bio pročelnik Damir Prhat i još nekoliko suradnika. Zanimljivo, na sastanku su bili prisutni i predstavnici Obrtničke komore, no zakupci nam vele da ih oni nisu pozvali. Štoviše, mišljenja su da ih je pozvao Zoričić ne bi li sebi olakšao pregovore i preusmjerio komunikaciju i nezadovoljstvo s Grada na Komoru.

"Vijećnica je bila popunjena, bilo nas je mnogo i svi smo stava da je odnos Grada prema nama nikakav. Ipak, nitko od nas nije prepoznao ljude za koje smo kasnije shvatili da su iz Obrtničke komore. Netko od njih je govorio o tome da svi naši zahtjevi mogu ići preko Komore i tako dalje. Očito su nas tako htjeli neutralizirati, ali mi smo se udružili, doduše još neformalno, ali ćemo udrugu ubrzo registrirati, bez obzira na to tko pripada obrtničkoj, a tko gospodarskoj komori", kaže nam nekolicina zakupaca s kojima smo razgovarali.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum