POLICIJSKA AKCIJA

U subotu će se u Puli kontrolirati prekršaji koji se učestalo ponavljaju. Upućen apel vozačima

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Međunarodni dan osoba s invaliditetom, 3. prosinca, obilježava se od 1993. godine s ciljem postizanja jednakosti u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu.

Postaja prometne policije Pula-Pola stoga će sutra od 9 do 13 sati provesti prometnu akciju usmjerenu prema sigurnijem sudjelovanju osoba s invaliditetom u prometu. Akcija će se provesti u suradnji s djelatnicima Pula parkinga i predstavnicima Društva osoba s tjelesnim invaliditetom u Puli, prometnim redarstvom Grada Pule, Grada Vodnjana i Općine Medulin. Specijalnim vozilom (tzv. pauk) uklonit će se nepropisno parkirana vozila na mjestima namijenjenim za parkiranje vozila kojima se koriste osobe s invaliditetom.

Policija poziva vozače da vode računa o svojim sugrađanima s invaliditetom te da ne parkiraju na mjestima rezerviranima za parkiranje osoba s invaliditetom. Za navedeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 700 kuna, a ista kazna propisana je i za osobe s invaliditetom koje ustupe svoj znak pristupačnosti drugim osobama. Naime, znak pristupačnosti valjan je isključivo kada se vozilom prevozi osoba s invaliditetom na čije je ime izdan.

Policija poziva vozače da budu savjesni sudionici u prometu, da ne koriste mjesta za parkiranje koja im nisu namijenjena i da ne zlorabe znak pristupačnosti!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini