radost na ulicama

VELIKA FOTOGALERIJA / Pula slavi plasman Hrvatske reprezentacije u osminu finala

| Autor: Lara BAGAR


Sudeći po ne baš ispunjenim terasama pulskih kafića tijekom jučerašnje utakmice Hrvatska - Belgija dalo bi se zaključiti da pivo i hladnoća baš nekako ne idu zajedno. Pulske su ulice do kraja utakmice bile obavijene uobičajenom kasno jesenjom tišinom, što je skoro pa i oksimoron kada je nogomet u pitanju. Izgleda da je velik dio Puljana jučer ipak izabrao ostati doma u toplome, na kauču uz dekicu, pivo i čips. Pa ipak bilo je i onih koje hladnoća nije spriječila da na Karolini, na velikom ekranu promjera 4,5 puta 2,5 metara, gledaju utakmicu hrvatske reprezentacije. Ondje se okupilo oko tristotinjak najvatrenijih, mahom mlađih navijača koji su pratili napetu utakmicu.

Tekmu nije propustila ni Amerikanka Hope iz Chicaga koja je oduševljena hrvatskom reprezentacijom na Karolini bodrila Vatrene s prijateljicom i psom. Ni naš poznati glazbenik i etnomuzikolog Franko Krajcar nije propustio gledanje utakmice sa sinom na najvećem ekranu u gradu pred kojim su se okupili navijači i, naoružani kockicama, zastavama i raznim rekvizitima, iz sekunde u sekundu pratili svaki pokret na terenu.

Iako je konačni rezultat bio 0:0 ipak je potaknuo lavinu veselja među navijačima. "Bolje nula nego gol", "idemo dalje", "Hrvatska u srcu"… vikali su navijači. Kada je postalo jasno da se Hrvatska plasirala u osminu finala, u centru Pule zapaljene su baklje i ono pravo navijačko veselje je, unatoč hladnoći, razigralo gradske ulice. Ipak je to bila prilika za slavlje uz pjesmu koje se ubrzo po završetku utakmice proširilo cijelom Pulom. Malo nam za sriću triba...

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter