Jednoglasno podržan

Usvojen nacrt Strategije razvoja Urbanog područja Pula za razdoblje od 2021. do 2027.

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Koordinacijsko vijeće Urbanog područja Pula

Koordinacijsko vijeće Urbanog područja Pula


Koordinacijsko vijeće Urbanog područja Pula (UPP) na jučerašnjoj je sjednici jednoglasno podržalo prijedlog nacrta Strategije razvoja Urbanog područja Pula za razdoblje od 2021. do 2027. (SRUP Pula), kao i nacrt akcijskog plana za isto razdoblje. Nacrt Strategije, koja će predstavljati podlogu i osnovni preduvjet za korištenje ITU mehanizma, odnosno europskih sredstava u novom financijskom razdoblju od 2021. do 2027. godine, izradio je Grad Pula, kao središte UPP-a, u kojem su još Vodnjan te bivše pulske općine.

ITU mehanizam predstavlja mehanizam integriranja sredstava usmjerenih prema aktivnostima kojima je cilj ojačati ulogu urbanih područja i gradova kao pokretača gospodarskog i društvenog razvoja, napominju iz Komunalne palače. Ovom se strategijom definiraju zajedničke smjernice razvoja urbanog područja, predlaganje zajedničkih pravaca djelovanja, olakšavanje provedbe zajedničkih projekata te razvoj zajedničke vizije koja nadilazi administrativne granice i stvara sinergije koje koriste urbanom području u cjelini.

U nacrtu Strategije UPP-a za navedeno razdoblje definirana je vizija razvoja koja glasi - Urbano područje Pula stvara preduvjete za kvalitetan život i rad te društveni i prostorni napredak na temeljima zelenog i održivog razvoja. Kroz takvu viziju određena su četiri strateška cilja: prostor visokog životnog standarda, dostupnih sadržaja, širokih mogućnosti zaposlenja i kvalitetnog radnog okruženja, kao i prostor zelenog, čistog i održivog okoliša.

Sjednicom Koordinacijskog vijeća UPP-a predsjedao je pulski gradonačelnik Filip Zoričić, a okupila je gradonačelnike i načelnike jedinica lokalne samouprave UPP-a: predstavnike Pule i Vodnjana te općina Fažana, Barban, Ližnjan, Medulin, Marčana i Svetvinčenat. Sjednici je prisustvovala i Anja Ademi, pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu, ujedno i predsjednica Partnerskog vijeća Urbanog područja Pula i čelnica ITU posredničkog tijela Pula.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater