u Gradskoj vijećnici

U Puli održana radionica na temu „Dječja prava – dječja participacija“

| Autor: Glas Istre
(Foto: Grad Pula)

(Foto: Grad Pula)


Povodom Međunarodnog dana prava djeteta koji se obilježava 20. studenoga, u Gradskoj vijećnici Grada Pule održana je radionica namijenjena polaznicima izvannastavne aktivnosti građanskog odgoja koja se od početka ove školske godine provodi u svim osnovnim školama na području grada Pule.

Prisutne je u ime Grada Pule pozdravila Miljenka Nikolić iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade, a u ime Društva naša djeca Pula predsjednica Ileana Zahtila Blašković.

Na radionici su sudjelovali učenici iz ukupno šest osnovnih škola i njihovi voditelji. Tema održane radionice bila je „Dječja prava - dječja participacija“, a radionicu je vodila Sanja Škorić, tajnica Društva naša djeca Opatija, voditeljica Dječjeg Gradskog vijeća Opatija i dopredsjednica Saveza Društava naša djeca Hrvatske koja je ujedno i predstavila rad Društva.

 Mališani su se kroz različite igre, gledanje kratkih filmova te radove u skupinama na primjeren način informirali o važnim dokumentima poput Konvencije UN-a o pravima djeteta, a nove spoznaje će dalje pronositi ostalim polaznicima građanskog odgoja po matičnim školama.

Organizator događaja je Društvo naša djeca Pula, a pokrovitelj Grad Pula.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of