DA ZA BOŽIĆ BUDE LJEPŠE

Grad Pula osigurao blagdansku financijsku pomoć umirovljenicima, ali i energetski dodatak. Evo koji su uvjeti i koliko se dobije

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Grad Pula će umirovljenicima s nižim primanjima početkom prosinca, povodom božićnih i novogodišnjih blagdana, na kućnu adresu dostaviti blagdanski poklon bon u iznosu od 350 kuna.

Pravo na božićnicu ostvaruju umirovljenici samci s prihodom do 2.100 kuna, odnosno jedan umirovljenik u obitelji čiji prihod po članu obitelji iznosi do 1.850 kuna, pod uvjetom da imaju prebivalište u gradu Puli minimalno posljednjih pet godina.

Zbog rastućih cijena energenata i životnih troškova, kao protuinflacijsku mjeru, Grad Pula će u prosincu korisnicima prava na pomoć umirovljenicima također jednokratno isplatiti energetski dodatak u iznosu od 500 kuna.

Grad Pula osigurava financijsku potporu umirovljenicima s nižim prihodima koji imaju prebivalište na području grada Pule u iznosu od 400 do 600 kuna tromjesečno, ovisno o visini mjesečnog prihoda.

Tijekom godine pravo na ovaj oblik skrbi ostvari 600 korisnika mirovine.

Za realizaciju prava na pomoć umirovljenicima, prava na blagdanske bonove, te prava na energetski dodatak za korisnike mirovina s nižim prihodima u proračunu Grada Pule za 2022. godinu osigurano je ukupno 1.900.000 kuna.

Za isplatu božićnice umirovljenicima Grad Pula je u 2022. godini za poklon bonove planirao 200.000 kuna, te 300.000 kuna za dodatne jednokratne novčane pomoći, takozvani energetski dodatak, odnosno ukupno 500.000 kuna.  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of