PRIJAVE ZA "NOVE" UMIROVLJENIKE

ROVINJ: Tradicionalna "uskrsnica" za umirovljenike s niskim primanjima

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ
(Neven LAZAREVIĆ)

Grad Rovinj osigurao je jednokratnu novčanu pomoć za umirovljenike s mjesečnim primanjima do 2.100 kuna. Da bi ostvarili pravo na tradicionalnu "uskrsnicu" umirovljenici koji se ne nalaze na listi za pomoć, a zadovoljavaju kriterije i imaju pravo na istu, pozivaju se da putem elektroničke pošte na e-mail sanja.radic.ostojic@rovinj-rovigno.hr prijave svoje podatke, odnosno za sve potrebne informacije nazovu broj 052/805-241.

- Na već postojećoj listi, ažuriranoj od božićne uskrsnice nalazi se 550 umirovljenika kojima ćemo dostaviti jednokratnu novčanu pomoć u visini od 300 kuna. Obavijest se dakle, odnosi na "nove" umirovljenike koji se do sada nisu nalazili na popisu, i kojima zbog novonastale situacije koja onemogućava direktan kontakt želimo osigurati jednostavnije i brže prijave.

Također, želim istaknuti da umirovljenicima koji nisu u mogućnosti komunicirati putem elektronske pošte osiguravamo i otvoren telefonski broj Grada, putem kojeg će dobiti sve informacije, odnosno način kako da ostvare svoje pravo, rekla je pročelnica Grada Rovinja, Edita Sošić Blažević.

Kako doznajemo, isplata jednokratne novčane pomoći vršit će se putem tekućih računa pa je u njenoj provedbi potrebno dostaviti ili predočiti osobnu iskaznicu, OIB, broj tekućeg račun te potvrdu/isječak posljednje primljene mirovine. Istovremeno, umirovljenicima kojima je tijekom božićnih blagdana isplaćena božićnica Grada, i pod uvjetom da nije došlo do promjene podataka, uskrsnica će biti direktno isplaćena na tekući račun. Na pitanje kada će se početi s isplatom novčane pomoći, Sošić Blažević rekla je da se na tome radi. Hoće li se prije ili netom po blagdanu podijeliti uskrsnice, u ovom trenutku decidirano ne mogu odgovoriti. U svakom slučaju sve naše korisnike molim za malo strpljenja uz poruku da su   novčana sredstva osigurana, rekla je Edita Sošić Blažević, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Rovinja.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini