ZABRINUTA RAŠA

Raška načelnica Glorija Paliska pisala Gradu Labinu U RAŠI ZABRINUTI ZBOG PROJEKTA SUSTAVA ODVODNJE


Na posljednjoj sjednici općinskog vijeća Raše razgovaralo se, između ostalog, i o posljednjoj sjednici labinskog Gradskog vijeća. Naime, potaknuta pitanjem vijećnika Maria Bresca (IDS), o nedavnom događaju na labinskom Gradskom vijeću, kada je s dnevnog reda, nakon reakcije oporbe, na prijedlog gradonačelnika Labina kao predlagatelja skinuta točka o donošenju izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Labina, a koja, prema riječima vijećnika, ima direktan utjecaj na projekt Sustava odvodnje Labinštine, načelnica Raše Glorija Paliska, kazala je da osjeća određenu zabrinutost.

Kompletiranje dokumentacije

- Nakon sjednice uputila sam dopis prema Gradu Labinu i iskazala zabrinutosti. No, isto tako moram reći da se u posljednja dva mjeseca učinilo više po pitanju projekta, nego u posljednjih sedam mjeseci. Ono što predstoji jest izmjena prostornih planova u tri jedinice lokalne samouprave, našoj, Gradu Labinu i Općini Sveta Nedelja. Spomenula bih da Općina Raša ima vlasnički udio u Vodovodu Labin d.o.o. od 16,5 posto, dok Grad Labin ima 54,4 posto. Njihova je odgovornost najveća u donošenju odluka, također, odlučuju kuda će i s kime. Osobno smatram da dobra izvedba projekta ovisi o predanosti ljudi koji na tome rade i u tome vidim najveći problem uspješnosti ovog projekta te sam o tome više puta razgovarala s gradonačelnikom, rekla je Paliska.

Što se terminskih rokova tiče, Paliska smatra kako će sigurno čitava iduća godina i dio 2020. proteći u kompletiranju dokumentacije te da će se tek 2020. izabrati projekt. Na posljetku je konstatirala kako se nada da će sve ići prema rokovima, ali je s druge strane i zabrinuta, jer se ovdje radi, kako veli, o projektu od iznimne važnosti za Općinu Raša.

Redefiniranje turističkih zona

Odgovor će dati iduća sjednica labinskog Gradskog vijeća zakazana za utorak 11. prosinca jer je na dnevni red ponovo uvrštena točka o donošenju izmjena i dopuna PPU-a grada Labina. Izmjene tog plana neophodne su za realizaciju projekta aglomeracije Rabac - Labin - Raša koji je nakon dugo vremena ove godine pokrenut s mrtve točke. Što se tiče izmjena i dopuna raškog Prostornog plana, koje su u tijeku, u njemu se neće mijenjati, ni širiti zone građevinskog područja. Riječ je o ciljanim izmjenama koje se provode radi redefiniranja turističkih zona, provođenju projekta odvodnje s Labinom te usklađivanja s Prostornim planom Istarske županije. U Raši nema problema s izmjenama i dopunama Prostornog plana kao u susjednom Labinu gdje ipak očekuju da će na kraju sve biti u redu i da neće biti nikakvih problema oko daljnjeg građenja i investiranja. (B. BIOČIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater