OBILJEŽEN SVJETSKI DAN GLAZBE

PULA / FOTOGALERIJA: Glazbenici različitih stilova nastupali na tri lokacije i donijeli ljetni ugođaj i živost u grad

| Autor: Mladen RADIĆ


Svjetski dan glazbe, u organizaciji HGU-a, uz podršku Grada Pule obilježen je u Puli na Tržnici, Trgu Portarata i Giardinima.

Nakon jutarnje svirke program se nastavio navečer pa je na Giardinima pjevao Mješoviti zbor KUD-a"Matko Brajša Rašan", a na Portarati su bili The Low Kicks, Restless Sea, Edi East Trance Blues, Dogma i DJ Denis Goldin.

Ideja Svjetskog dana glazbe je da na jedan dan gradovi postanu zonom slobodne svirke te da glazbenici izađu na ulice u kvartovima, na trgovima i svojom svirkom slave glazbu. Ta ideja je i ove godine potaknula Hrvatsku glazbenu uniju da zajedno sa svojim podružnicama nastave u održavanju zanimljivih glazbenih programa po gradovima diljem Hrvatske.

Tako su glazbenici različitih žanrova svirkom uveličali ovaj dan koji se tradicionalno slavi u svijetu.

U Puli su iskorišteni prostori pješačkih zona, a najveći neprijatelj izvođačima, pogotovo onima koji su nastupili prije zalaska sunca, bile su vrućine. No, to je bila i prilika Puljanima i Puljankama koji su u prolazu da se malo prisjete koga sve imaju u gradu na glazbenoj sceni. Ta scena je, kao što se vidjelo i jučer, stilski prilično raznovrsna, no ono što se jučer moglo čuti tek je jedan njen mali dio.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater