NAJNOVIJE


LIDERI ISTARSKOG HNS-a

Predsjednik Zvonko Liović i potpredsjednici Slavko Fornažar i Enver Kasa: Naš cilj je osigurati JEDNAK RAZVOJ SVIH DIJELOVA POLUOTOKA


Lideri istarskog HNS-a, predsjednik Zvonko Liović i potpredsjednici Slavko Fornažar i Enver Kasa, ističu da je njihova stranka ulaskom u Vladu preuzela odgovornost za resore koji neposredno utječu na živote građana, a to su Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Naglašavaju da procesi obrazovne reforme, energetske učinkovitosti, poticana stanogradnja te subvencionirano kreditiranje uvelike poboljšavaju kvalitetu života svih građana Istre.

"Obrazovna reforma svakako je jedan od najvažnijih i najuspješnijih projekata za koji je HNS preuzeo odgovornost unutar svojih resora u Vladi. Da je tome tako govori i činjenica da je Europska komisija pohvalila reforme u obrazovanju. Od sljedeće školske godine slijedi uvođenje obrazovne reforme u sve škole, te je u tu svrhu, zahvaljujući HNS-u, u proračunu za sljedeću godinu osigurano dodatnih 500 milijuna kuna", rekao je Kasa, te naglasio da je za nabavku tableta za tri škole u Istri, koje su ušle u eksperimentalnu fazu reforme, utrošeno preko 350 tisuća kuna.

"Poticana stanogradnja i subvencionirani stambeni krediti nisu programi koji osiguravaju stan ili kuću, već to su projekti koji osiguravaju domove za naše obitelji kako bi ostali u Hrvatskoj, doprinoseći tako svojoj sredini i domovini. Tijekom mandata ove vlade u Istri je izgrađeno 12 stanova za mlade obitelji i tu nećemo stati. U planu je izgradnja novih 1.000 stanova, između ostalog i na području našeg poluotoka. Nadalje, putem subvencioniranih stambenih kredita postižemo da mladi ostaju u Hrvatskoj jer imaju priliku stvoriti svoj dom. Do danas je pristiglo više od 3.000 zahtjeva za subvencionirano kreditiranje, a od tog broja 91 zahtjev stigao je iz Istarske županije", rekao je Fornažar.

Liović je naglasio da su ponosni na rad 16 HNS-ovih lokalnih vijećnika u Istri.

"Cilj HNS-a je osigurati jednakost razvoja svih dijelova Istre, bez obzira jesmo li na vlasti ili u opoziciji", rekao je Liović.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam