HUMANITARNA AKCIJA

Policajci darivali mališane, bili su marljivi te prikupili 700 darova Sveti Nikola pod pratnjom stigao na POLICIJSKOM MOTORU


Sveti Nikola jučer je ujutro u Pulu stigao svojim brodom na rivu. No, tamo nije pronašao nikoga. Stoga se obratio prvom policajcu i zamolio ga za pomoć, da zajedno pronađu djecu koju je izgubio. Sveti Nikola, kojega je za ovu priliku utjelovio Dubravko Šlibar, pomoćnik načelnika Postaje prometne policije Pula, stigao je u dvorište Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda i to, na oduševljenje mališana, na pravom policijskom motoru, pod policijskom pratnjom.

Načelnik pomogao

Ovdje su ga dočekali mališani Dnevnog centra i štićenici Kuće milosrđa Majmajola, a Svetom Nikoli slatkiše i poklone pomogao je dijeliti načelnik Policijske uprave istarske Alen Klabot i njegovi suradnici. Da bi doček bio veseo i radostan pobrinuo se i Cigo One Man Band, koji je pjesmom zabavljao okupljenu djecu, dok je program vodila glumica i voditeljica Katja Rabar.

PU istarska i ove je godine organizirala humanitarnu akciju ''Budi nekom djetetu Sv. Nikola'' za djecu s teškoćama u razvoju i djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Akciji su se odazvali policijski službenici te djelatnici policijske uprave i svih policijskih postaja, kao i članovi Udruge specijalne jedinice policije BAK Istra. Bili su marljivi te su prikupili oko 700 poklon paketa.

Pune čizmice

Sveti Nikola jučer je darove podijelio i djeci koja su ga dočekala na Trgu kralja Tomislava, a zatim je obišao mališane u Školi za odgoj i obrazovanje, Down sindrom centru Pula, a posjetio je i štićenike Dječjeg doma Ruža Petrović kojima je ostavio slatkiše i igračke. Sveti Nikola darivat će danas i korisnike Centra Liče Faraguna iz Labina, a poklone za djecu koja trenutno borave u Sigurnoj kući preuzele su djelatnice ove ustanove da bi i njihove čizmice bile pune slatkiša.

Mališani su, ne treba posebno ni naglašavati, bili oduševljeni poklonima, bombonima i lizalicama. Ispričali su nam da su ih i kod kuće ujutro dočekale pune čizmice u kojima su se skrivale čokolade, policijski auto, pa čak i šibe. Ali više iz šale - jer sva su djeca dobra. (B. PETROVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum