I nakon dolaska nove Uprave

Škverani Uljanika ne odustaju od štrajka: AKO SE DO 15. NE ISPLATE PLAĆE, ODLAZI VELIKI BROJ RADNIKA


"Mi ne znamo iz kojeg izvora ćemo isplatiti plaće za 9. mjesec, iz tog razloga sutra sjedamo zajedno s Upravom da znamo koje ćemo aktivnosti raditi", predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovac, javlja N1.

U srijedu kasno navečer nadzorni odbor Uljanika izabrao je novu tročlanu Upravu koja će nakon ostavke Giannija Rossande i Denisa Rabara preuzeti vođenje kompanije.

Kako doznaje N1, novi predsjednik Uprave dosadašnji je direktor financija, Emil Bulić, koji je u Uljanik tek u svibnju došao iz TDR-a. Pitanje je - je li i on tu kao privremeno rješenje.

I nakon dolaska nove Uprave od štrajka škverani ne odustaju, kaže za N1 predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovac.

Cerovac kaže da se nije štrajkalo  samo zbog Uprave već i zbog neisplate plaća.

"Štrajk se nastavlja dok plaća ne bude isplaćena", poručuje.

"Mi ne znamo iz kojeg izvora ćemo isplatiti plaće za 9. mjesec, iz tog razloga sutra sjedamo zajedno s Upravom da znamo koje ćemo aktivnosti raditi", kaže Cerovac.

"Treba dati šansu Upravi i omogućit im da počnu raditi, ako ne budu radili dobro - tu je Nadzorni odbor", kaže sindikalist.

"Pitanje je od kuda možemo riješiti isplatu plaća i budućnost brodogradilišta", zaključuje Cerovac.

"Glavno rješenje se može naći jedino u Vladi RH", ističe.

"Petnaesti studenog je zadnji dan za isplatu plaće, ako do tada se ne osiguraju sredstva, veliki broj radnika Uljanika i 'Trećeg maja' napustit će brodogradilište, onda to lagano znači zatvaranje brodogradilišta jer neće imati tko raditi", zaključuje Cerovac, a piše N1. (P. N.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini