punih sedam mjeseci bez plaće

VIDEO / "ZAVARENI ULJANIK": ULAZ U ULJANIK NADZIRE ŠTRAJKAŠKI ODBOR "Tu smo da pratimo situaciju, odnosno ako netko od kooperanata na silu želi ući u krug brodogradilišta"

| Autor: Zoran ANGELESKI, Hina

Nakon punih sedam mjeseci bez plaće, radnici Uljanika od jučer su ponovno u štrajku i najavili da će tako biti dok god država ne donese odluku - ili stečaj, ili restrukturiranje, a prolaz u pulsko brodogradilište moguć je jedino kroz manji ulaz na Bulevaru, kroz koji mogu proći vozila za hitne intervencije, a jutros ulaz nadziru predstavnici Štrajkaškog odbora.   

"Tu smo kako bi pratili situaciju i kako ne bi došlo do neželjenih situacija, odnosno da netko na silu od kooperanata želi ući u krug brodogradilišta. Dogovorili smo takav rad,  a mi tu pratimo i ako treba - reagirat ćemo po potrebi", rekao je predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac potvrdivši kako ulaz u Uljanik, dok traje štrajk, nije dopušten  kooperantima koji rade na polarnom kruzeru.

"Mi naravno očekujemo početak restrukturiranja. Prekipjelo nam je, ne možemo više izdržati to poniženje koje nam radi Vlada, očito ne prepoznaje se glad i jad i muku ovih ljudi. Neka dođu i neka probaju živjeti 6-7 mjeseci bez plaće" - poručio je povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) u Uljaniku Đino Šverko.  

Radnici pulskog Uljanika od četvtrka u 13 sati ponovno su u štrajku, a zavarivanjem vrata blokirali su dva od tri službena ulaza u brodogradilište kao još jedan oblik pritiska na Vladu, koja bi, smatraju u Štrajkaškom odboru, trebala hitno donijeti odluku o tome što će biti s radnicima i brodogradnjom u Puli.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of