UREDNIK MICHELINA U VILI VULIN

FAUSTO ARRIGHI bivši inspektor slavnog gastro vodiča pred kojim su gotovo četiri desetljeća strepili vlasnici restorana, boravio u Puli


Fausto Arrighi, nekadašnji direktor vodiča Michelin Italija, pred kojim su gotovo četiri desetljeća strepili vlasnici restorana, boravio je dva dana u pulskom butik hotelu "Vila Vulin". Čak 26 godina Arrighi je radio kao "tajni" Michelinov inspektor, a deset godina bio urednik Michelin vodiča za Italiju. Iza sebe ima više od 8.500 ocijenjenih restorana, 20 tisuća posjećenih i selekcioniranih hotela i gotovo dva milijuna prijeđenih kilometara kroz čitavu Italiju.

Vlasnik hotela Vaso Vulin imao je čast ugostiti ga, zajedno s gastronomskom stručnjakinjom Annamariom Farina te u nedjelju za njih pripremiti večeru. I to pravu istarsku feštu. Kao predjelo poslužen im je domaći istarski pršut s OPG-a Kolić, zatim inćuni na posteljici na rukole, pa škampi, potom domaće istarske kobasice s pljukancima u umaku od svježih vrganja i sunčanica. Kao glavno jelo poslužen je brancin u soli, a za desert skuta s medom i jabukama. Sve je, naravnom, bilo zaliveno vrhunskim istarskim pjenušcem Misal, zatim Trapanovim, Capo i Kozlovićevim vinima, dok je se za sam kraj poslužen Zlatan Plavac.

Pristupačan i dobro raspoložen pristao je na kratak razgovor s nama. Što nam je kazao o hrvatskoj i istarskoj gastronomskoj sceni, koje su to tajnoviti kriteriji po kojima Michelinovi inspektori ocjenjuju restorane diljem svijeta te čime se sada bavi, možete pročitati u nedjeljnom izdanju Glasa Istre.

Inače, pulski butik hotel "Vila Vulin" upravo je dobio jednu od najznačajnijih hotelskih nagrada, koju mnogi nazivaju i "Oscarom" u hotelskoj industriji - Word luxury hotel awards u kojoj je bio nominiran u tri kategorije - za najbolji mali hotel na svijetu, za najbolji luxury boutique hotel te za najbolji romantični hotel na svijetu.

Kako doznajemo od Vulina, obzirom da nakon hotela žele i svoj restoran podignuti na još viši nivo, uskoro se očekuju nove posjete svjetski poznatih chefova, od kojih će neki poput nedavno poznatog chefa iz Amerike Gaspara Stantica, ovdje i kuhati. (B. PETROVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater