NOVI DETALJI

Saznajemo tko je jedan od dvojice mladića koji su uhićeni na Valkanama s priborom za požar. Simpatizer je Inicijative za Lungomare

| Autor: Glas Istre
Mladić s policajcem danas na Valkanama / njegov Facebook profil / pribor za paljenje vatre

Mladić s policajcem danas na Valkanama / njegov Facebook profil / pribor za paljenje vatre


Jedan od dvojice mladića koji su priredili incident na Valkanama, nakon konferencije za novinare, je Puljanin koji se predstavlja kao član takozvane Građanske patrole.

On i kolega danas nakon pressice uočeni su kod teniskih terena s priborom za paljenje vatre, zbog čega je pozvana policija koja ih je na koncu i privela zbog mogućnosti da su željeli izazvati požar.

Građanska patrola je inače poznata kao neformalna skupina koja se ovo ljeto borila protiv podmetanja požara i postavljala natpise na stupove na kojima pišu da traže počinitelja koji podmeće požare.

Što se u međuvremenu dogodilo da su se borci protiv podmetanja požara pojavili na Valkanama s priborom za požar, za sada je nepoznato. Očito je riječ ili o neslanoj šali, ili pak o pokušaju podmetanja požara s ciljem da se napakosti investitorima i prikaže njih kao piromane. Naime, jedna od teza koju su ovo ljeto gurali protivnici izgradnje hotela jest ona da požare podmeću investitori s ciljem da spale dio šume i oslobode je za gradnju. Na koncu je vatrogasni zapovjednik tu tezu opovrgnuo.

Ono što je zanimljivo u kontekstu skorašnjeg referenduma, ali i nedavnog podmetanja traka s natpisom "privat", jest da je uhićeni mladić očito blizak Inicijativi za Lungomare, koja je (uz veliku asistenciju stranke Možemo!) pokrenula priču oko referenduma. Bliskost Inicijativi pokazao je i na svojem Facebooku, gdje je na profilnu fotografiju stavio njezin amblem.

Osim toga, kako saznajemo, mladić je gostovao u jednoj radijskoj emisiji, gdje je bio u društvu Borisa Stermotića, jednog od najistaknutijih članova Inicijative za referendum.

Nazvali smo Stermotića koji nam ništa nije želio komentirati, ni potvrditi ni demantirati. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum