Kušaj domaće

Uz vodeći lanac na Jadranu birajte ukusno i zdravo!

U mjesecu voća i povrća Studenac predstavlja OPG-ove koji ljubavlju i predanim radom opskrbljuju kućanstva plodovima vrhunske kvalitete

| Autor: Promo
OPG Milenko Franić

OPG Milenko Franić


Voće i povrće temelji su zdrave prehrane, a toplije vrijeme sa sobom donosi mnogobrojne, mnogima omiljene plodove prirode.

S obzirom na to da prepoznaje važnost promicanja brige o zdravlju i zdrave prehrane, zdravih i kvalitetnih namirnica, ali i pružanja podrške domaćim proizvođačima, u Studencu je lipanj mjesec voća i povrća provjerene kvalitete!

Već godinama na policama vodećeg maloprodajnog trgovačkog lanca na Jadranu mogu se pronaći plodovi malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iz raznih dijelova Hrvatske.

Upravo u lipnju, mjesecu voća i povrća, želja Studenca bila je predstaviti vlasnike OPG-ova koji se poljoprivredom bave iz ljubavi prema prirodi i radi suživota s prirodom, a zajednička im je i suradnja s glavnim maloprodajnim lancem Jadrana.

Temelji zdrave prehrane

Zahvaljujući OPG-u Joze Kešine iz Metkovića, na police Studenca već posljednjih sedam godina stižu razne vrste kvalitetnog povrća, među kojima i kraljica nutrijenata – blitva.

"Blitva je svakako među najtraženijim povrćem koje uzgajamo, što nam je iznimno drago jer znamo da nudimo kvalitetno, s ljubavlju uzgajano povrće, korisno za zdravlje", rekao je Jozo Kešina.

OPG Jozo Kešina

Među ostalim rado biranim proizvodima njegova OPG-a koji redovito stižu na police Studenca je i zelena salata, ali i voće, poput šipka i mandarina.

"Šipak i mandarina omiljene su vrste u Dalmaciji pa su tako i vrlo traženo sezonsko voće. Već se godinama bavimo voćarstvom i sretni smo što kupcima donosimo prepoznatljivo dalmatinsko voće“, zaključio je Kešina.

Vrhunsko i ukusno voće

Milenko Franić svoje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo pokrenuo je prije više od 12 godina u Vrgorcu. Više od pola vijeka svojeg OPG-a surađuje sa Studencem. Bavi se pretežno voćarstvom, a plodovi njegovih voćnjaka redovito se mogu pronaći na policama Studenac marketa.

"Bavimo se uzgojem breskvi, nektarina, stolnog grožđa – bijelog i crnog – te šljiva, krušaka i jabuka. Ipak, među popularnijim sezonskim voćem istaknuli bismo nektarine", kazao je Milenko Franić.

Govoreći o svojoj suradnji sa Studencem, ističe kako je iznimno zadovoljan i sretan što njegovi plodovi na police dolaze svježi.

"Da bi voće ostalo svježe, iznimno je važna pohrana i, u tom smislu, oduševljava me suradnja sa Studencem jer mnogo pažnje ulažu upravo u održavanje naših proizvoda svježima, kako pakiranjem tako i rashladnim sustavom. Iz godine u godinu vidljivi su napredak i ulaganje upravo u način pohrane", izjavio je Franić.

Ulaganje u održivost OPG-ova

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva sa sobom nose mnoge izazove. Goran Poljak, vlasnik OPG-a iz Sinja, u poljoprivredi se našao nastavivši obiteljski posao, a stabilnost koju mu pruža suradnja s vodećim maloprodajnim lancem na Jadranu istaknuo je kao veliku prednost svojeg rada.

OPG Goran Poljak

"Zahvaljujući dugoročnoj suradnji, ne moram se brinuti za plasman svojih proizvoda, kao ni za zapošljavanje radnika koji povremeno pomažu.

Više od sedam godina surađujemo sa Studencem i redovito isporučujemo različito povrće, uglavnom krumpir, kupus, kelj i tikvice.

Upravo takve stabilne i dugoročne suradnje domaće OPG-ove održavaju živima i pomažu njihovu razvoju, a istodobno kupcima osiguravaju vrhunske domaće namirnice", rekao je Poljak.

Kušaj domaće u Studencu

Pružajući potporu svojim partnerima proizvođačima, Studenac je odlučan u promociji domaćih proizvoda provjerene kvalitete.

Želja je tvrtke podržati hrvatsko gospodarstvo, a istodobno svojim kupcima omogućiti ukusne proizvode provjerene kvalitete.

Ljubav i trud uloženi u uzgoj plodova daju posebnost proizvodima odabranih OPG-ova, a tijekom lipnja kupce Studenca očekuju mnogobrojne pogodnosti i akcijske cijene zdravih domaćih plodova.

Stoga svratite u obližnji Studenac i kušajte domaće, kušajte kvalitetno! 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterWeb kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater