JAVNO I(LI) TAJNO

Pulski HDZ-ovac Petar Ćurić o unutarstranačkim izborima i glasačkom modelu "jedan član jedan glas": "Svaki član bira po vlastitoj savjesti. I NITKO NIJE NIKOME DUŽAN, DOLI VLASTITOJ SAVJESTI"

| Autor: Portal Glas Istre

U povodu skorašnjih unutarstranačkih izbora u HDZ-u oglasio se jedan od tri potpredsjednika pulskog HDZ-a i  tajnik stranačkog Nacionalnog odbora za kulturu Petar Ćurić.

"Unutarstranački izbori u HDZ-u su tajni i provode se po načelu jedan član jedan glas, što osigurava maksimalnu slobodu svakome članu da bira po vlastitoj savjesti. Ne glasuje se javno, aklamacijom, već tajno. I nitko nije nikome dužan, doli vlastitoj savjesti!", smatra Ćurić.

"Birati znači i imati pravo biti ravnopravan u izboru. Javne podrške su ostaci prošlosti i zapravo ništa ne znače, jer je glasovanje ionako tajno. Naposljetku, ako se vaš javni i ideološki stav u javnosti ne prepoznaje, ili niste po njemu već prepoznati, onda niste niti zaslužili biti javno percipirani u stranci, ili u politici. Ako se u stranci jave različita mišljenja i kandidati, ne može se odmah govoriti o raskolu - kao ni kad je samo jedan kandidat odmah govoriti da u stranci nema demokracije... U HDZ-u mora biti mjesta za sve koji žele dati svoj doprinos. HDZ je uvijek bio najjači kada je okupljao, a ne dijelio!", zaključio je Ćurić.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater