OBAVIJEST POTROŠAČIMA

LABINSKI VODOVOD: Voda u Labinu ispravna je za piće

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
Ilustracija (Pixabay.com)

S 30. srpnjem ukinute su sve mjere i preporuke potrošačima vode na Labinštini zbog zamućenja koje se pojavilo 28. srpnja. Naime, kako su javili iz labinskog Vodovoda, zbog obilnih padalina u razdoblju od 27. do 29. srpnja došlo je do zamućenja izvorišta Fonte Gaja - Kokoti, te je zbog toga zamućena voda u vodovodnoj mreži, a time više nije bila za piće bez prokuhavanja.

Naime, sukladno Zakonu o vodi za ljudsku potrošnju i pripadajućem Pravilniku, prijeđena je maksimalno dozvoljena vrijednost od 4 NTU-a (iznosili su između 6,5 i 7 NTU-a), dok su ostali mikrobiološki i kemijski parametri zdravstvene ispravnosti bili u skladu s Pravilnikom.

Najviše su bili pogođeni žitelji grada Labina, Podlabina - Nove zgrade, Katura, Kapelice, Brega, Salakovci, Industrijske zone

Vinež, Vineža, Marciljana, Rapca, područja općine Sv. Nedelje, lndustrijska zona Dubrova, žitelji Veli Golji, Barbići, Mali Golji, Marići, Markoci, Martinski, Ružići, područje Općine Raša; Zartini, Kunj i Barbići.

Jučer su pak poslali obavijest da je došlo do potpune

normalizacije vodoopskrbe na svim područjima Vodovoda Labin d.o.o. za koja je bio proglašen povišen parametar mutnoće.

"Sukladno mjerenjima provedenim od strane Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije i Vodovoda Labin d.o.o. na dan 1. kolovoza utvrđeno je da voda za ljudsku potrošnju na području Vodovoda Labin d.o.o. u potpunosti odgovara Pravilniku o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju te načinu vođenja registara pravnih osoba koje obavljaju djelatnost javne vodoopskrbe", naveli su u priopćenju.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater