JEDRENJE

Startao jedriličarski spektakl "Full moon regata": IZ PULSKE LUKE PUT CRESA KRENULO 50-AK JEDRILICA

Ruta je to od 40-ak nautičkih milja, ali s obzirom na vrijeme, trajat će cijeli dan. Krenut ćemo s izlaskom sunca, na Cres ćemo stići sa zalaskom sunca, a ulovit ćemo i dio mjesečine. U nedjelju navečer se vraćamo matičnim lukama, kaže nam Sanja Vale Čupić, predsjednica JK Delfin i voditeljica Full moon spektakla

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Jedrilice u pulskoj luci (Snimila Doria Mohorović)

Jedrilice u pulskoj luci (Snimila Doria Mohorović)


Prva Full moon regata u organizaciji pulskog Jedriličarskog kluba Delfin započela je danas u sumrak, kada se iz pulske luke na pučinu otisnulo 50-ak jedrilica. Zbog snažne bure planovi su se nešto izmijenili pa su umjesto prema Cresu, u petak oplovili otok Sveti Jerolim, nakon čega su se vratili natrag u pulsku luku. Potom su tek jutros u ranu zoru s pulske rive krenuli prema Cresu.

Volvo Ocean race

- Ruta je to od 40-ak nautičkih milja, ali s obzirom na vrijeme, trajat će cijeli dan. Krenut ćemo s izlaskom sunca, na Cres ćemo stići sa zalaskom sunca, a ulovit ćemo i dio mjesečine. U nedjelju navečer se vraćamo matičnim lukama, kaže nam Sanja Vale Čupić, predsjednica JK Delfin i voditeljica Full moon spektakla. Otkriva da se ovoj regati priključio velik broj jedriličara iz cijele Hrvatske - Dalmacije, Istre i Primorsko-goranske županije, a prijavio se i znatan broj sudionika iz Italije, Slovenije i Austrije. Oni će se, naime, takmičiti u OPEN i ORC kategoriji. Prijavljeno je najviše racing jedrilica, njih 20-ak, dok je najveća jedrilica regate Volvo Ocean race iz Slovenije, otkriva Vale Čupić.

Ono što karakterizira ovu jedinstvenu jedriličarsku regatu je njezin popratni kulturno scensko-glazbeni program, namijenjen ljubiteljima mora i vjetra.

Bogat popratni program

- Imamo fantastičan odaziv, zovu me iskusni jedriličari i klubovi s Kvarnera koji kažu da u trideset godina nitko nije napravio ovakav spektakl. Pokrenuli smo inicijativu da na Sjevernom Jadranu imamo jednu atraktivnu navigacijsku i noćnu regatu i tako je nastala Full moon regata. Jedriličarski klub Delfin je uložio veliki napor i trud da uz to organizira i bogat popratni program. U četvrtak smo imali otvorenje na Forumu uz program "Ćakule pod jedrima" i voditeljicu Dorinu Tikvicki te zanimljive govornike, iskusne jedriličare. Dovukli smo sve jedriličare u grad, s poduzetnicima smo ondje dogovorili da im ponude svoje delicije i piće. Kušali su morske burgere Hook&Cook, Misal pjenušce, vina Vicinim, ekstra djevičanska maslinova ulja Dolija, Blondi fritule, kao i mirisne autohtone proizvode za nautičare, rekla je voditeljica Full moon regate.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum