ČAROBAN PRIZOR

ROYAL CLIPPER ZADIVIO PULJANE I GOSTE GRADA: Prekrasan jedrenjak u pulskoj luci upisan u Guinnessovu knjigu

Jedrenjak Royal Clipper dug je 134,8 metra, a poseban je i po tome što ima najveću površinu jedara od svih poznatih jedrenjaka danas - 5202 kvadratna metra jedara na ukupno pet jarbola

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Svojim gostima, a ukupno ih može primiti 227 - Royal Clipper nudi vrhunsko iskustvo luksuzne plovidbe (Snimio Dejan Štifanić)

Svojim gostima, a ukupno ih može primiti 227 - Royal Clipper nudi vrhunsko iskustvo luksuzne plovidbe (Snimio Dejan Štifanić)


Prekrasni jedrenjak Royal Clipper jučer je uplovio u pulsku luku, a brojni su građani i gosti grada bili zadivljeni njegovom moćnom ljepotom koja priziva neka davna vremena.

Riječ je o brodu koji ljeti krstari Mediteranom, plovi isključivo na jedra, pod zastavom Malte, a u vlasništvu je kompanije Star Clipper Cruises iz Nizozemske, svjetski poznatoj po floti živopisnih jedrenjaka. Jedrenjak Royal Clipper dug je 134,8 metra, a poseban je i po tome što ima najveću površinu jedara od svih poznatih jedrenjaka danas - 5202 kvadratna metra jedara na ukupno pet jarbola te je upisan u Guinnessovu knjigu.

Star Clippers tvrdi da je to najveći "pravi jedrenjak" izgrađen od Preussena iz 1902. godine, a njegov dizajn inspiriran je upravo tim starim jedrenjakom.

Svojim gostima, a ukupno ih može primiti 227 - Royal Clipper nudi vrhunsko iskustvo luksuzne plovidbe koja sljubljuje "veličanstvenost, avanturu i tradiciju jedrenja s vrhunskom uslugom, sadržajima i smještajem moderne jahte". Između ostalog, gosti osim u luksuznom interijeru mogu uživati na 1760 četvornih metara otvorene palube i tri bazena te spa oazama. Posebnost Royal Clippera je i u tome što zbog svoje veličine može posjećivati manje luke do kojih veći (motorni) brodovi za krstarenje ne mogu doći. Tjedan krstarenja na ovom prekrasnom jedrenjaku košta oko 20.000 kuna za jednu osobu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter