U PULI

POJEDINAČNO PRVENSTVO HRVATSKE U PODVODNOM RIBOLOVU Drugoplasirani Peruško: "Bilo je teško. Jaka struja i mutno more"

| Autor: Chiara BILIĆ


Zadovoljan rezultatom, ali i "umoran k'o konj" Peruško je ulovio 17 riba i osam ugora. Okolica Premanture je, pojašnjava, jedno od najbogatijih dijelova Jadrana, no to je područje poznato i po izuzetno jakim strujama. Iz Istre se takmičilo još šest natjecatelja: Roberto Cafolla, Mario Dodici, Sandi Imbrišić, Danijel Pizentić, Roberto Mostromauro i Dejan Micković

U konkurenciji od 25 natjecatelja, s ukupno 189,46 postotna boda i uz tehničku potporu zlatnog podvodnog ribolovca Hrvatske iz 2007., Medulinca Josipa Urtija, član DŠR Strožanac iz Podstrane kod Splita Stjepko Kesić osvojio je prvo mjesto u 29. pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u podvodnom ribolovu. Pobjednik je time potvrdio prošlogodišnji rezultat. Natjecanje je završeno jučer popodne u pulskoj lučici Delfin. Istrijan Sandi Peruško (SRU Marlera Ližnjan) osvojio je drugo mjesto, dok je treće pripalo Luki Ćozi (SRD Harpun Zadar).

- Bilo je teško. Jaka struja i mutno more, opisao je ukratko drugoplasirani Peruško dvodnevno takmičenje koje se prvog dana, u subotu, održalo u Barbarigi, a drugo u akvatoriju Premanture. Zadovoljan rezultatom, ali i, kako je rekao, "umoran k'o konj", otkrio je da je sveukupno ulovio 17 riba i osam ugora. Okolica Premanture je, pojašnjava, jedno od najbogatijih dijelova Jadrana, no to je područje poznato i po izuzetno jakim strujama.

Sedam natjecatelja iz Istre

Osim Peruška, iz Istre se takmičilo još šest natjecatelja: Roberto Cafolla, Mario Dodici, Sandi Imbrišić, Danijel Pizentić, Roberto Mostromauro i Dejan Micković. Iako bez svog predstavnika, domaćin ovog državnog prvenstva je, po drugi put, ŠRD Delfin. Prije vaganja i okrijepe, koja je natjecatelje čekala u pulskoj lučici, voditelj natjecanja Budimir Žižović osvrnuo se na stanje u istarskom podvodnom ribolovstvu.

- Nekad smo bili perjanica podvodnog ribolovstva, s Brankom Ikićem, Liviom Fiorentinom i Josipom Urtijem. Uz Riječane i Splićane bili smo prepoznati kao visokokvalitetna regija. Jugoslavija, a poslije Hrvatska bile su velesile u ovom sportu. Na natjecanjima smo uvijek osvajali jedno od prva četiri mjesta, uz Italiju, Francusku i Španjolsku, pojasnio je Žižović.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom