VRSNI REZULTATI

Bujska Talijanska srednja škola: VALENTINA PERIĆ TURČINOVIĆ DRŽAVNA PRVAKINJA

Nakon dobrih rezultata na međuškolskoj razini, na državnom natjecanju učenica III. razreda opće gimnazije Valentina Perić Turčinović osvojila je prvo mjesto u kategoriji talijanskih srednjih škola

| Autor: Luka JELAVIĆ
Valentina Perić Turčinović

Valentina Perić Turčinović


Nakon niza drugih natjecanja iz raznih područja, nedavno je prvi put održano državno natjecanje učenika talijanskih škola u poznavanju svog, talijanskog jezika.

Do sada su se učenici tih škola natjecali u poznavanju drugih jezika i nastavnih područja, a sada je održano školsko i državno natjecanje što se ocjenjuje kao važan događaj za talijansku nacionalnu zajednicu, a podudara se sa 700. godišnjicom smrti Dantea Alighierija, koji se smatra ocem talijanskog jezika i književnosti. Na tom su natjecanju vrlo zapažene uspjehe postigli učenici bujske Talijanske srednje škole "Leonardo da Vinci". Natjecanja su, sukladno aktualnoj situaciji, održana preko internetskih platformi i aplikacija.

Serena Coronica četvrta

- Jako smo zadovoljni sudjelovanjem i uspjesima naših predstavnika na tom, prvi put u povijesti održanom državnom natjecanju u poznavanju materinjeg, talijanskog jezika. Nakon dobrih rezultata na međuškolskoj razini, na državnom natjecanju učenica III. razreda opće gimnazije Valentina Perić Turčinović osvojila je prvo mjesto u kategoriji talijanskih srednjih škola. Pored nje, učenica III. razreda prirodoslovno matematičke gimnazije Serena Coronica je osvojila je odlično 4. mjesto. Njihova je mentorica Fiorella Biasiol, prenosi nam ravnateljica Talijanske srednje škole Buje Irena Penko.

Iz engleskog prvi Brečević

Treba zabilježiti i neke dobre rezultate sa županijskog natjecanja u poznavanju engleskog jezika. Prvo mjesto na županijskom natjecanju iz te škole, u kategoriji drugih razreda srednjih strukovnih škola, osvojio je učenik II. razreda, smjer Tehničar za računalstvo, Dorijan Brečević (mentorica Cristina Makovac).

Učenik IV. razreda iz istog usmjerenja Valentino Divjak osvojio je peto mjesto na županijskoj razini, u kategoriji četvrtih razreda srednjih strukovnih škola, (mentorica Pamela Sirotić), dok je Ines Sirotić, učenica 4. razreda Opće gimnazije, bila osma u kategoriji četvrtih razreda gimnazija u Istarskoj županiji (mentorica Cristina Makovac). Na županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika Rafael Sinožić, učenik I. razreda opće gimnazije, bio je deveti (mentorica Nataša Miletić).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini