MOTOVUN

Samozatajan, skroman, pouzdan i marljiv učenik: MARKO SERAFIN - TREĆI U DRŽAVI U TALIJANSKOM JEZIKU

Budući da je s bakom pričao na talijanskom dijalektu taj ga je kriterij smjestio u kategoriju žestoke konkurencije * Marko je zadovoljan postignutim i sretan jer konačno može svaki slobodni trenutak igrati mali nogomet. U mislima je već na upisima za srednju školu, a želi postati mehaničar i raditi u svojoj radionici

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Mirta Milanović i Marko Serafin ispred motovunske škole

Mirta Milanović i Marko Serafin ispred motovunske škole


Motovun, poznat, između ostalog, po tartufima, izvrsnim vinima i prekrasnom položaju može se ponositi i svojim mlađim naraštajem, učenicima koji marljivo rade i uče u svojoj školi. Marko Serafin, učenik osmog razreda Područne škole Motovun (pri Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin), osvojio je treće mjesto na državnom natjecanju iz talijanskog jezika.

Natjecao se u kategoriji u kojoj se natječu učenici koji su pohađali talijansku osnovnu školu, koji su boravili u zemlji talijanskog govornog područja dulje od tri mjeseca, ali i oni koji s ukućanima ili rodbinom razgovaraju na talijanskom jeziku (ili nekom talijanskom dijalektu). Budući da je s bakom pričao na talijanskom dijalektu posljednji kriterij smjestio je Marka baš u tu kategoriju žestoke konkurencije u kojoj su se još našli učenici iz Splita, Višnjana, Rovinja, Hvara, Umaga, Novigrada, Pakoštana i Dubrovnika. Uspjeh je tim veći što su ga do prvog mjesta dijelila samo dva boda. Natjecanje se odvijalo online u pazinskoj osnovnoj školi. Pisani dio ispita sastojao se od slušanja i čitanja s razumijevanjem, pisane produkcije te uporabe gramatičkih i leksičkih struktura. U usmenom dijelu ispita razgovarao je s izvornim govornikom talijanskog jezika i članovima prosudbenog povjerenstva.

Na Markovo treće mjesto u državi posebno je ponosna njegova mentorica, profesorica Mirta Milanović, kojoj je ovo četvrti put da sprema svoje učenike za državna natjecanja iz talijanskog jezika na kojima su učenici ove škole osvajali izvrsna mjesta. "Za Marka samo pohvale", kaže njegova učiteljica.

- Samozatajan, skroman, pouzdan i marljiv učenik kojemu nije bilo teško provoditi slobodno vrijeme online, s učiteljicom, spremajući se za natjecanje, kazala je profesorica Milanović. Marko je zadovoljan postignutim i sretan jer konačno može svaki slobodni trenutak igrati mali nogomet. U mislima je već na upisima za srednju školu. Želi postati mehaničar i raditi u svojoj radionici.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum