PULA SAILING WEEK USUSRET DANU GRADA

U nedjelju u pulskoj luci atraktivna 59. pulska regata

Njihove vratolomije oko bova, dizanje i spuštanje jedara te razne taktike jedrenja prava su atrakcija promatračima s obale kojima su organizatori na Riječkom gatu osigurali i okrjepu

| Autor: Duška PALIBRK


Danas je u pulskoj luci počeo Pula Sailing Week, sportsko-natjecateljski program koji ove godine povezuje međunarodnu transadriaticu Pesaro - Pula na staroj ruti trabakula, studentsku regatu u klasi laser stratos i tradicionalnu 59. pulsku regatu koju ususret Danu grada Pule organizira Jedriličarski klub Uljanik.

Jedriličari Uljanika već godinama surađuju sa zagrebačkim Kineziološkim fakultetom i profesorom Nikolom Prlendom, stručnjakom za jedrenje i vodene sportove, koji studente viših godina dovodi na praksu na Bunarinu. Uz regatu studenata i druženje na Riječkom gatu, u Pulu je iz Pesara stiglo četrdesetak vrhunskih krstaša iz Lega Navale Italiana, povezujući Pulu i Pesaro, dva mediteranska grada, dvije obale Jadrana. S njima je došao i predsjednik ove institucije Antonio Rossini, a talijanski jedriličari u nedjelju će na Pulskoj regati odmjeriti snage s domaćinima na regatnom polju u pulskoj luci - od Riječkog gata do lukobrana.

Njihove vratolomije oko bova, dizanje i spuštanje jedara te razne taktike jedrenja prava su atrakcija promatračima s obale kojima su organizatori na Riječkom gatu osigurali i okrjepu. Optimisti i laseri JK Uljanika zadnje dvije godine nižu vrhunske rezultate, a naslov pobjednika ove godine brani jedrilica Bravissima kormilara Elvisa Kaića. Uz podršku Grada Pule za sve natjecatelje organizirana je zajednička večera i druženje na gatu uz DJ-a i dobru atmosferu. Pozvani su i građani da im se pridruže.

Iz JK Uljanika za četvrtak, 4. svibnja, najavljuju i potpisivanje ugovora o sponzorstvu s Arena Hospitality grupom za nabavku novog klupskog kombija. Pozivaju sugrađane i na ovu svečanost koja je u sjedištu kluba na Bunarini zakazana u 16 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter