MODNA REVIJA

Tina Miličević pobjednica IN DIS FORM-a

| Autor: Lara BAGAR
Pobjednički model Tine Miličević (Snimio Giordano CELLICH)

Na reviji su svoje ljetne kolekcije prikazali akteri lokalne modne scene, no okosnica IN DIS FORM-a su ipak mladi neafirmirani i budući modni dizajneri koji su ušli u finale ovoga događaja nakon natječaja koje je HUIU raspisao na temu "Čudnovati svijet Moebuisa"

Dobar turistički proizvod i promocija novih dizajnera, tako bi se mogla definirati ovogodišnja modna revija IN DIS FORM u organizaciji Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika - HUIU-a i Arena Hospitality Groupa. Da su ljudi željni modnih zbivanja, dokaz je dupkom pun trg ispred hotela Park Plaza Histrije.

Entuzijasti

U trenutku kada je moda, u moru potrošne hiperprodukcije postala anemična, revije modnih entuzijasta i dizajnera su nešto što valja podržati. Kada je sve globalno, puno je uzbudljivije nositi nešto lokalno. Osim toga, revije na turističkim lokacijama mogu postati i dio autentične turističke ponude, koja je više nego i nužna. Uostalom, što turist može ponijeti kao uspomenu, osim tipizirane turističke majice koja je identična na svim turističkim destinacijama? Može ponijeti nešto autentično, što se moglo vidjeti na preksinoćnoj reviji.

Na reviji su svoje ljetne kolekcije prikazali akteri lokalne modne scene, no okosnica IN DIS FORM-a su ipak mladi neafirmirani i budući modni dizajneri koji su ušli u finale ovoga događaja nakon natječaja koje je HUIU raspisao na temu "Čudnovati svijet Moebuisa". Izradivši samu sirovinu na tkalačkom kroju i ručnim bojanjem tkanine, 22-godišnja Tina Miličević iz Zagreba u konkurenciji između Ante Ercegovića i Melani Međeši osvojila je prvo mjesto i nagradu od 1.500 kuna te si je tako osigurala nastup na reviji iduće godine van natjecateljskog programa. Na neki je način debitantica bila i Branka Popov koja se raskošnim haljinama vratila na modnu scenu nakon više od desetljeća izbivanja i svojim pomalo ludičkim modelima dala do znanja da će itekako biti prisutna na sceni. Alique Tricot svaki nas put počasti prisustvom na reviji jer kod nje je kroj i izvedba na razini majstorstva kako u pletenini, tako u maestralnim ručno rađenim torbama koji lako postanu predmet žudnje.

Ivana Tomić možda je najproduktivnija na modnoj sceni. Dizajnerica, model i fotografkinja svaki put oduševi novim modelima, a tako i ovaj put crnom kolekcijom. Crvena boja bila je okosnica lepršave Antonelline kolekcije. Laardesign ove godine svoj je kroj proširio i na kupaće kostime. Kod Saše Obradovića svaki detalj je pomno razrađen. Njegovi su modeli dramatični s utkanim beskrajnim satima promišljenog rada koji je potreban za njegov glamur. Katja Kliba eklektična je i odvažna. URRU iza čijeg imena stoji Uroš Raguž uvijek zna pogoditi ono što žena voli.

Romantika

I Ingrid Rojc stremi ka ženstvenom i romantici, a nešto je odvažnija žena koja nosi ALA dizajn Anamarije Lukšić. Anima M by Mirna Posavčević je ženstvena i nježna, dok nakit Vitrum in Fabula su nosive umjetničke minijature. Sve je to bilo zaokruženo vrlo profesionalnim frizurama i make up-om koje su izradile učenice pulske Strukovne škole. Mladi su zapravo ono što organizatori žele promovirati te je uključivanje mladih snaga koncept koji HUIU namjerava zadržati te natječaj za neafirmirane mlade dizajnere proširiti na područje ex Jugoslavije. U budućnosti - još mlađe i veće.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum