HOMMAGE BAKI

Susret fotografkinje i "blogerice u pelenama" PRIČA O BA(RBI)KI KAO "LA VIE EN ROSE"

| Autor: Vanesa BEGIĆ

Fotografkinja Ana Bolobicchio (Anushcka) i blogerica Nina Strmotić Vučetić sasvim su se slučajno spojile i napravile zaista poseban modni editorial, prisiljene na to nizom novonastalih događaja. I na kraju su bile i više nego zadovoljne rezultatom 

 

Iako doba koronakrize, (samo)izolacije, karantene i distance nije najpogodnije za modne editoriale, jedan je kreativan tim iz Pule došao na ideju odrađivanja modnog shootinga koji je itekako dozvoljen i dopušten. Ideja je nastala kada je strastvena fotografkinja Ana Bolobicchio (Anushcka) na društvenim mrežama izrazila želju da svoj kreativni izričaj makne s 'pauze' u koju ju je stavila pandemija korone, te da odradi jedan shooting s lutkama, odnosno barbikama.

ggNa tu je objavu Nina Strmotić Vučetić, koja je poznatija kao "blogerica u pelenama", istovremeno reagirala, znajući da je već duže vrijeme razmišljala o načinu na koji bi mogla odati počast svojoj baki koja više nije s nama.

Nonine haljine na tavanu

Naime, Ninina nona Ruža je tijekom svog života uveseljavala mlada srca heklajući, štrikajući i izrađujući mnogobrojne haljine za barbike koje su, nakon njene smrti, završile na tavanu čekajući neka druga, nova vremena. I upravo su sada došla ta druga vremena.

Tako počinje priča o ba(rbi)ki pod nazivom "La vie en rose" jer u ovo doba svima treba malo pogleda kroz ružičaste naočale na naše živote.

gg

Ana i Nina su se sasvim slučajno spojile i napravile jedan sasvim poseban modni editorial, prisiljene na to nizom novonastalih događaja, a potom su bile i više nego zadovoljne rezultatom.

- Nije što je moja baka, ali te haljine su prava mala-remek djela. Nedavno sam ih pronašla na maminom tavanu i shvatila da su ravne bilo kojem fashion weeku u svijetu.

ggOtad, evo, smišljam kako bih iskoristila te haljine, napravila svojevrsnu izložbu ili nešto slično, ali čim sam vidjela Aninu objavu shvatila sam da je taj shooting točno ono što treba tim kreacijama kako bi zasjale u punom sjaju i pokazale se svijetu u najljepšem svjetlu, da moja baka može biti ponosna, kazala je Nina Strmotić Vučetić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum