"Batik Technique"

NOVA MODNA PRIČA PULSKE DIZAJNERICE INGRID ROJC: Kolekcija koja odiše radošću i šarenilom

| Autor: V. BEGIĆ

Žene koje oslikavaju tkaninu služe se malom bakrenom pisaljkom koja na vrhu ima spremnik s tekućim voskom. Njome se na tkanini crtaju složeni uzorci i šare. Kad se vosak stvrdne, tkanina se umoči u boju, te se pritom oboje samo oni dijelovi koji nisu prekriveni voskom

 

Pulska dizajnerica Ingrid Rojc donosi novu modnu priču. Kako je sama rekla, kolekcijom naslovljenom "Batik Technique" predstavlja sjajnu modnu priču daleke jugoistočne Azije utkanu u domaći dizajn, gdje kroz 15 unikatnih ručno izrađenih modela još jednom razmišlja "izvan okvira".

- Gdje donosim etno tkanine i ponovno pretvaram u nosive odjevne predmete, rezanih krojeva i detalja koji karakteriziraju moj dizajn. Tkanine dolaze iz glavnog grada Jakarte i s otoka Bali. Batik je pamučna ili svilena indonezijska tkanina ručno oslikana voskom. Žene koje oslikavaju tkaninu služe se malom bakrenom pisaljkom koja na vrhu ima spremnik s tekućim voskom. Njome se na tkanini crtaju složeni uzorci i šare. Kad se vosak stvrdne, tkanina se umoči u boju, te se pritom oboje samo oni dijelovi koji nisu prekriveni voskom. Taj se postupak ponavlja nekoliko puta s različitim bojama kako bi se dobili živopisni uzorci, ističe ova dizajnerica.

Kolekcija inače sadrži 15 odjevnih predmeta koji odišu radošću i šarenilom kako sam dezen tkanine naglašava, ali ujedno i elegancijom koju je autorica dobila odabirom kroja i miješanjem drugih tkanina, najviše cady tkanine i čipke u minimalnim detaljima. Uz haljine pretežito prevladavaju hlače, i to visokog struka i širokog kroja, palazzo hlače i shorts.

- Za ovu etno kolekciju ponovno biram Handmade Sanjak nakit iz Šibenika koji svojom jedinstvenošću daje poseban štih mojoj kolekciji, zaključuje ova autorica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum