BIG TOE SHOES

Nema kraja ludim trendovima: Stigle su nam i cipele za "VELIKE NOŽNE PALCE"

| Autor: P. N.

Davno je pjevačica Sanja Doležal s Novim fosilima pjevala da je "žuljaju cipele, a ona mora stići na ples". Danas je nemoguće napisati takvu pjesmu, jer živimo u vremenu kada se pazi na apsolutno sve, pa tako i na udobnost cipela.

Brend "Refinery29" je imenovao model cipela za žene koje imaju problema s većim nožnim palcem ili ih jednostavno "žuljaju cipele" - "Big Toe Shoes". VT. prenosi da je "Refinery29" skovao pojam, ali da se obuća konstantno nastavlja pojavljivati na modnim pistama. Ove cipele za "velike nožne palce" su se tako prošetale i kolekcijom Y/Projecta za proljeće i ljeto prošle godine, a predstavljene su kao smeđe u crvene kožne čizme. Baš te čizme s potpisom, koštat će vas oko tisuću dolara.

Cipelice su se pojavile i na prošlogodišnjem Pariškom tjednu mode. 

Originalno porijeklo ove obuće neobičnog dizajna, može se pratiti sve do čizama "Margiela Tabi", koje su izašle krajem osamdesetih godina. Čizme su bile inspirane japanskim "tabi" čarapama, koje su se tradicionalno nosile uz sandale, te su podsjećale na devino kopito.

Korisnici društvenih mreža su (logično) imali svoj komentar na ovaj posljednji trend koji se pojavio odjednom, a zapravo je bio tu čitavo vrijeme. Jedna je korisnica na Twitteru napisala da su to "apsolutno najružnije cipele koje je u životu vidjela", a netko je, pogledavši kako stoje na nogama, zaključio da "niti jedna stopala u ovim cipelama ne izgledaju sretno". 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater