POZNATI CHEF IZ AMERIKE GASPAR STANTIC

TRUMPOV KUHAR GOSTUJE U PULI: Cijenim jednostavna jela i vrhunske namirnice


Često kuham za svoje četiri kćeri i njihove goste. Kuham jednostavna jela, volim običnu domaću kuhinju, ne volim pretenciozna jela. Riba, razne salate, dobre polpete - što ima ljepšeg i boljeg od toga, pita se chef dodajući da život nije sastavljen samo od velikih stvari već lijep život čini puno dobrih stvari svakoga dana. Isto je, tvrdi, i s jelima

Na luksuznoj večeri za odabrane uzvanike u Butique hotelu Vila Vulin, pulskom hotelu s pet zvjezdica, odabranim uzvanicima prezentiran je dio novog menija za ovu godinu. Novi je jelovnik mentorsko djelo poznatog i višestruko nagrađivanog American Star Chefa Gaspara Stantica koji trenutno vodi gastro ponudu restorana ovog luksuznog hotela.

Šest sljedova maštovitih i nadasve ukusnih jela bilo je popraćeno najboljim istarskim vinima: vinima Capo u tri slijeda te vinima Bruna Trapan i Klaudija Tomaza.

- Trudili smo se da na jedinstven način nakon godinu dana projekta osmislimo prezentaciju i simfoniju istarske zemlje s najtrofejnijim chefom na svijetu. Naša namjera je da restoran dignemo u nebeske visine gastro ponude kao što smo to učinili s hotelom, kazao je vlasnik hotela Vaso Vulin koji je u zadnje vrijeme dobio brojne nagrade te je, među ostalim, proglašen i vodećim luksuznim botuique hotelom u Hrvatskoj.

- Djelić onoga u kojem smjeru planiramo ići i što je osmišljeno kao širi meni za ovo ljeto probat ćete večeras, kazao je Vulin gostima zahvalivši se svojim partnerima bez kojih vrhunski gastronomski užitak ne bi bio moguć - obitelji Kolić s istoimenog OPG-a iz Želiski kraj Barbana odakle stižu prvoklasne namirnice poput krumpira, povrća i gljiva, obitelji Belci na vrhunskim uljima te Elvisu Vižintinu na iznimnim Capo vinima.

"S ovim proizvodima idemo do neba", zaključio je Vulin te goste prepustio čarima gastro užitka. (Napisala i snimila Borka PETROVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter