IZA REŠETAKA

EKSKLUZIVNO SAZNAJEMO: Uhićen poznati pulski poduzetnik

| Autor: Silva BODLAJ IVAŠIĆ

Kako neslužbeno doznajemo, poznati pulski poduzetnik Vaso Vulin je iza rešetaka. Nalazi se u istražnom zatvori i prijeti mu ekstradicija, o čemu će odlučivati sud. 

Vulin je problema sa zakonom imao i prije 10-ak godina. U kolovozu 2011. uhićen je u akciji talijanske financijske policije u Trstu. Zbog osude za gospodarski kriminal proveo je godinu dana u kućnom pritvoru u Italiji. Teretilo ga se za pronevjeru oko pet milijuna eura i to izazivanjem namjernog bankrota svojih dviju talijanskih firmi sa sjedištem u Trstu i San Dorligu della Valleu, "Vulin srl" i "Wumetal", čija je djelatnost bila vezana za brodogradnju i održavanje brodskih motora.

sovv

Vaso Vulin

Pri uhićenju je izjavio da je iz dvije firme u stečaju izvukao novac kako bi na crno isplaćivao dio dohotka zaposlenicima. Financijska mu je policija zaplijenila svu imovinu: dva automobila, skupocjeni sat, zlatni nakit i sto tisuća eura sa žiro-računa treće talijanske tvrtke W-Vulin, također u stečaju.

O Vulinu smo početkom ove godine pisali i jer je njegova luksuzna nekretnina, poznata Villa Vullin na Lungomareu, završila na dražbi zbog problema s otplatom kredita. O osebujnom Vulinu pisalo se i prošle godine u travnju. Tada je iz protesta legao na pod trgovine, odnosno poslovnog prostora u svom vlasništvu u Kandlerovoj ulici u Puli. Donio si je madrac, najavio štrajk glađu i odbijao izaći iz dućana. Tvrdio je da najmoprimac ne plaća najam i režije, iako ljeti zaradi i do 70 tisuća kuna dnevno.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini